Lifting Aptos nitima bez ožiljaka i oštećenja

Lifting Aptos nitima najbolja je alternativa pravom hirurškom faceliftingu, a izvodi se podizanjem i zatezanjem tkiva različitih regija lica i vrata posebno dizajniranim nitima. Estetske niti u liftingu kože imaju za ideju podizanje i fiksaciju tkiva u estetski povoljnijem položaju.

Tragovi starenja

Jedan od prvih vidljivih znakova starenja kože je pojava bora na licu. Starenjem koža gubi svoj elastisticet, količina masnoga tkiva i kolagena sve se više smanjuje, a mišići lica gube tonus i djelomično atrofiraju. Bore na licu postaju sve izraženije, posebno one oko očiju i usana, obrazima nedostaje punoće. Lice starenjem izgleda umornije i opuštenije te gubi svjež i mladenački izgled. Tu nastupaju Aptos niti koje pomažu da izgledate mlađi i vitalniji.

Aptos niti – tretman

Aptos niti izrađene su od polipropilena. To je sintetski neresorptivni materijal koji se koristi u hirurgiji preko 50 godina. Materijal je siguran, ne uzrokuje alergije niti odbacivanje od strane organizma. Niti uvedene u tkivo predstavljaju potporu za okolno mehko tkivo, prvi rezultati vidljivi su odmah nakon tretiranja a krajnji rezultat vidljiv je za 3 sedmice, to jeste kada završi faza stvaranja vlastitog kolagena u tkivu.

APTOS niti (skraćeno od anti-ptosis) za lifting kože su popularna metoda kojom se postiže revitalizacija i poboljšanje kvalitete kože lica i tijela bez operacije i ožiljaka. Metoda se smatra minimalno invazivnom sa kratkim vremenom oporavka.

nasamalaklinika-aptosniti-txt1

PREDNOSTI APTOS METODE SU:

  • Minimalno invazivna procedura
  • Sprovodi se pod lokalnom anestezijom
  • Trajanje procedure je 15-30 minuta
  • Odmah vidljivi rezultati
  • Minimalno vrijeme oporavka
  • Pospješuje stvaranje kolagena
  • Povećava mikrocirkulaciju
  • Niti sa hijaluronskom kiselinom

Tehnike i metode korištenja

Postoji nekoliko tehnika i metoda primjene APTOS niti: Visage Excellence, Light Lift i Nano metoda.

Visage Excellence koristi resorptivne niti s posebno dizajniranim višesmjernim kukicama. Kukice pružaju veću čvrstoću nakon umetanja. Dizajn niti čini ih efikasnim, a postupak liftinga postiže se atraumatskom kanilom okruglog vrha, čime se izbjegava krvarenje i otok nakon postupka. Područja primjene su jagodice, obrve, podbradak/vrat i linija donje čeljusti (jaw line).

Light Lift metoda i niti dostupne su u resorptivnom i neresorptivnom obliku. Tri su načina, tj. metode Light Lifta: Needle metoda koja omogućuje zatezanje podbratka ili lifting obrve samo jednim šavom; Thread metoda koja omogućuje zatezanje obrva, podočnjaka, središnjeg dijela lica (midface) i podbradak, koristeći više šavova; Linea metoda korisna u zatezanju srednjeg i donjeg dijela lica te vrata.

Nano Excellence i Spring metoda, uz već spomenute prednosti Excellence metoda, stimulira rast kolagena koji regenerira kožu. Spring metoda koristi resorptivne niti koje se spiralno omotavaju oko tupih vrhova kanile. Niti zadržavaju svoju elastičnost i nakon umetanja te u velikoj mjeri smanjuju vidljivost i formiranje dubokih bora na licu. Područja primjene su marionetske bore, nazolabijalne bore, glabelarne bore, bore iznad gornje usne, bore na čelu, obrve, nos i konture usana.

Lifting obrva (cat eye) – Nano Spring  –  650 KM

Lifting obrva (cat eye) – Visage EXCELLENCE METHOD –  hijaluronske niti – 1800 KM

Lifting lica – Visage EXCELLENCE METHOD (midface) – hijaluronske niti – 1800 KM

Lifting podbratka – Visage EXCELLENCE METHOD –  1800 KM

  • Objavljeno 08/06/2021
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...