Kako i kada su žene počele da se depiliraju i riješavaju dlačica
21/07/2021
Promjene na koži i njihovo uklanjanje u Našoj maloj klinici
02/08/2021

Laserska epilacija je učinkovitija i zahtjeva manje ponavljanja

epilacjia-novo-580

epilacjia-novo-900

Glavna razlika između fotoepilacije i laserskog uklanjanja dlaka je u intenzitetu i talasnoj dužini emitirane zrake, kao  i u području obrađene površine. Metoda fotoepilacije ili fototermolize temelji se na emisiji fotonske zrake (svjetlosti) s talasnom dužinom  u rasponu od 500 do 1200 nm. Koristeći tako širok raspon talasa, laserska epilacija može nositi velika područja tijela u isto vrijeme.

Princip rada laserske epilacije

Kada je lasersko uklanjanje dlačica usmjereno na određeno mjesto. Kad svjetlosni impuls zagrijava i ubija kosu, zraka se preusmjerava na sljedeću. Ova metoda je učinkovitija od fotoepilacije, a zahtijeva i manje postupaka.

U savremenim uređajima za uklanjanje lasera od dlana nalazi se detektor melanina, koji automatski usmjerava svjetlosnu zraku na određeno područje. Stoga, kozmetičar mora slijediti samo proces, nije potrebno usmjeriti svjetlosnu zraku na pojedinačne dlake.

Epilacija najsavremenijim laserom donijeće vam trajno uklanjanje dlačica sa tijela i lica, kao i slobodu i ljepotu koje glatka i meka koža nosi sa sobom.

Rezultati laserske epilacije

Vidljive rezultate primjetićete već nakon prvog tretmana, gdje je očekivani gubitak do 30% dlačica tretirane regije. Za postizanje maksimalnog učinka, praksa govori, potrebno je ukupno šest ponavljanja, ali ćete najbolji savijet o broju tretmana dobiti upravo kod stručnjaka, na licu mjesta, u konsultaciji sa ljekarom koji obavlja epilaciju.

Pored toga što ne poznaje spol, pa je podjednako pogodna i za žene i za muškarce, laserska epilacija je izuzetno blagotvorna i efikasna kod svih  koji pate od uraslih dlaka, za koje nijedna druga metoda ne nudi riješenje, a ponajmanje ono bezbolno.

epilacija-txt1

Zašto je epilacija bolja od depilacije voskom?

Epilacija daje vrhunske i dugoročne rezultate. Upotreba voska, bilo toplog ili hladnog, djeluje tako što čupa dlačice iz njihovog korjena.
Iako privremeno čini kožu glatkom, to nije trajno rješenje i može izazvati opekotine kao i urastanje dlačica. Osim toga, složićete se da vosak iz topilice nije baš sasvim čisto i higijenski ispravno sredstvo.

Lasersko uklanjanje dlaka je najsigurniji i najbezbedniji tretman kojim ćete postići da vaša koža bude savršeno meka i glatka. Iako depilacija košta manje od laserske epilacije, gledajući cijenu pojedinačnog tretmana, depilacija vas na duži rok košta zapravo mnogo više. Za lasersku epilaciju potrebno je svega nekoliko tretmana, što znači da ćete se za par mjeseci zauvek riješiti dlačica i da nećete imati više nikakvih troškova vezano za njihovo uklanjanje. Za razliku od epilacije, depilaciju voskom ćete morati da plaćate duži vremenski period i to svakog mjeseca.

Messenger icon
Live chat sa našim timom