Sve više pacijenata zainteresovano za abdominoplastiku, odnosno zatezanje stomaka580
Sve više pacijenata zainteresovano za abdominoplastiku, odnosno zatezanje stomaka
09/07/2020
Rinoplastika - zahvat koji dovodi vaše lice u ravnotežu-580
Rinoplastika – zahvat koji dovodi vaše lice u ravnotežu
20/07/2020

Jednim operativnim zahvatam možete povećati i podići grudi

Jednim operativnim zahvatam možete povećati i podići grudi-580

Jednim operativnim zahvatam možete povećati i podići grudi-900

Tokom godina zbog smanjenja elastičnosti kože, gubitka masnog i žljezdanog tkiva , te zbog djelovanja gravitacije dolazi do spuštanja ili ptoze dojki. Operativni zahvat u kojem se dojke vraćaju na prvobitnu poziciju upotrebom implantata, rekonstrukcijom ili kombinacijom se zove mastopeksija. Zahvat koji grudi podiže, učvršćuje i vraća im volume.

Mnoge žene nakon dojenja i poroda žele da vrate oblik svojih grudi, a neke nisu nikada bile zadovoljne veličinom pa se nakon poroda odluče i za povećanje.

Hirurg mora biti upoznat sa svim zdravstvenim problemima, alergijskim reakcijama, ranijim operacijama, uzimanjem lijekova, sportskim aktivnostima i sl. Provjera općeg zdravstvenog stanja i osnovnih laboratorijskih analiza je obavezna za sve pacijente. Poželjno bi bilo da se prestane sa pušenjem, te uzimanjem lijekova i pripravaka koji utiču na koagulaciju krvi.

U prvom razgovoru sa operaterom bit će Vam skrenuta pažnja na oblik, veličinu i poziciju grudi, te na eventualne nejednakosti. Tokom preoperativne pripreme se napravi i fotodokumentacija koja se upotpunjuje fotografijama tokom i nakon operativnog zahvata, kao i tokom previjanja.

“U trudnoći sam dobila dosta kilograma a usljed dojenja moje grudi su izgubile formu i poželjela sam da ih nakon prestanka dojenja korigujem i uradim nešto za sebe. Nisam neko ko osuđuje bilo kakve estetske zahvate i korekcije. Svako ima pravo na svoj izbor, na svoje želje. Ako se neko ne osjeća lijepo zato što ima velike uši ili male grudi, ne vidim razlog da to ne promijeni”, kaže Ana Marija Jurišić, koja je odlučila da se prepusti najboljim stručnjacima iz Naše male klinike i sebe nagradi lijepim i zategnutim grudima.

Jednim operativnim zahvatam možete povećati i podići grudi-txt1

Operativni zahvat

  • Anestezija:Mastopeksija se uvijek radi u općoj endotrahealnoj anesteziji.
  • Trajanje:Zavisno od stepena ptoze dojki i odabrane metode rekonstrukcije operativni zahvat traje od 90 do 180 minuta.

Postoperativni tok 

Osjećaj oticanja, bolova, pritiska i eventualnog otežanog disanja su normalne postoperativne tegobe koje nestaju u nekoliko narednih dana. U narednih 4 do 6 sedmica se nosi kompresivni grudnjak koji dobijate kod nas na Klinici sa ciljem da grudi zadrže željeni oblik. Kroz naredne dvije do tri sedmice se vraćate normalnim aktivnostima, dok se nakon šest sedmica poslije operacije možete vratiti i treningu

Messenger icon
Live chat sa našim timom