laser-epilation-900

Laserska epilacija je učinkovitija i zahtjeva manje ponavljanja

Lasersko uklanjanje dlačica usmjereno na određeno mjesto. Kad svjetlosni impuls zagrijava i ubija kosu, zraka se preusmjerava na sljedeću. Laserska epilacija je metoda koja je učinkovitija od fotoepilacije, a zahtijeva i manje postupaka.

Glavna razlika između fotoepilacije i laserskog uklanjanja dlaka je u intenzitetu i talasnoj dužini emitirane zrake, kao i u području obrađene površine. Metoda fotoepilacije ili fototermolize temelji se na emisiji fotonske zrake (svjetlosti) s talasnom dužinom u rasponu od 500 do 1200 nm. Koristeći tako širok raspon talasa, može nositi velika područja tijela u isto vrijeme.

Epilacija trenutno najsavremenijim laserom

U suvremenim uređajima za uklanjanje lasera od dlana nalazi se detektor melanina, koji automatski usmjerava svjetlosnu zraku na određeno područje. Stoga, kozmetičar mora slijediti samo proces, nije potrebno usmjeriti svjetlosnu zraku na pojedinačne dlake.

Epilacija najsavremenijim laserom donijeće vam trajno uklanjanje dlačica sa tijela i lica, kao i slobodu i ljepotu koje glatka i meka koža nosi sa sobom.

Vidljive rezultate primjetićete već nakon prvog tretmana, gdje je očekivani gubitak do 30% dlačica tretirane regije. Za postizanje maksimalnog učinka, praksa govori, potrebno je ukupno šest ponavljanja, ali ćete najbolji savijet o broju tretmana dobiti upravo kod stručnjaka, na licu mjesta, u konsultaciji sa ljekarom koji obavlja epilaciju.

Pored toga što ne poznaje spol, pa je podjednako pogodna i za žene i za muškarce, laserska epilacija je izuzetno blagotvorna i efikasna kod svih koji pate od uraslih dlaka, za koje nijedna druga metoda ne nudi riješenje, a ponajmanje ono bezbolno.

Laserska epilacija zahvaljujući inovativnim, najnaprednijim tehnologijama integrisanim u Soprano ICE lasere za epilaciju, omogućava da su tretmani za uklanjanje neželjenih dlačica bezbolni, brži nego ranije, bezbjedni za sve tipove kože u svako doba godine i omogućavaju uklanjanje i svijetlijih dlaka. Soprano ICE laseri posjeduju sonde koje generišu laserske snopove u više talasnih dužina Alex 755 nm i Speed 810 nm čime je omogućen tretman svih tipova kože u svako doba godine.

SHR metoda ALMA laser

Soprano ICE koristi SHR metodu Alma lasera, u dermis prodire veliki broj kratkih laserskih impulsa kojima se kumulativno postiže potrebna temperatura za uklanjanje dlačica, a pri tome ne stvara bol, jer ne zagrijava okolnu regiju i tkivo. Posebna ICE™ tehnologija, integrisana u Soprano ICE, jako i efikasno rashlađuje površinu kože, čime spriječava osjećaj bola, te površinska oštećenja kože i opekotine.

In-motion tehnika podrazumijeva ponavljano pomjeranje aplikatora preko tretirane oblasti, čime je omogućena bolja pokrivenost same regije koja se epilira, a dodatno čini sam tretman mnogo ugodnijim od tehnika koju koriste stariji laseri. Sve navedene prednosti diferenciraju Alma lasere olakšavajući tretmane i čineći ih bezbolnim i učinkovitim.

  • Objavljeno 08/09/2022
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...