Laserska epilacija Alma Soprano ICE tehnologijom

Pojačana dlakavost je problem koji muči veliki broj žena, ali i muškaraca. Najčešće predstavlja kozmetički problem, koji na osobu ima i jak psihološki utjecaj. Britvice, vosak ili krema za depilaciju postali su sastavni dio života svake žene koja kožu želi održavati glatkom i bez dlačica. Međutim, savremene i sve naprednije metode omogućavaju da ih se riješite zauvijek, uz upotrebu posebnih lasera!

Zahvaljujući inovativnim, najnaprednijim tehnologijama integrisanim u Alma Soprano ICE lasere za epilaciju, tretmani za uklanjanje neželjenih dlačica su bezbolni, brži nego ranije, bezbijedni za sve tipove kože u svako doba godine i omogućavaju uklanjanje i svijetlijih dlaka.

Alma Soprano ICE model 2017

  • Posjeduje sonde koje generiraju laserske snopove u više talasnih dužina Alex 755 nm i Speed 810 nm, čime je omogućen tretman svih tipova kože u svako doba godine
  • Soprano ICE koristi SHR metodu Alma lasera. U dermis prodire veliki broj kratkih laserskih impulsa kojima se kumulativno postiže potrebna temperatura za uklanjanje dlačica, a pri tome ne stvara bol jer ne zagrijeva okolnu regiju i tkivo
  • Posebna ICE™ tehnologija, integrisana u Soprano ICE, jako i efikasno rashlađuje površinu kože, čime sprječava osjećaj bola i površinska oštećenja kože i opekotine
  • In-motion tehnika podrazumijeva ponavljajuće pomijeranje aplikatora preko tretirane oblasti, čime je omogućena bolja pokrivenost same regije koja se epilira, a dodatno čini sam tretman mnogo ugodnijim od tehnka koju koriste raniji laseri.

Rezultat tretmana također ovisi o eventualnim endokrinološkim problemima, te genotipu klijenta. Kako bi se postigla što veća učinkovitost, bitno je dogovoriti plan tretmana sa specijalistom, ovisno o vašem tipu kože i kose. Povremeni tretmani održavanja bi, također mogli biti potrebni. Najčešće se laserski tretiraju noge, pazusi, gornja usna, brada, bikini područje, intimna zona i ruke. Međutim, neželjene dlačice moguće je ukloniti s gotovo svakog dijela tijela, izuzev kapaka i područja očne jabučice.

Tok tretmana Alma Soprano ICE

Nakon nanošenja hidrogela, ručka lasera prislanja se na kožu i pomiče preko područja koje se tretira. Tretman trajne depilacije je veoma ugodan zahvaljujući sistemu hlađenja kože koji je ugrađen u laser.

Možda ćete osjećati blagu toplinu ili peckanje za vrijeme tretmana. Važno je podvrgnuti se tretmanu nekoliko puta u intervalu od 4 sedmice za tretmane na licu I 6 do 8 sedmica na ostalim dijelovima tijela iz razloga, zato što dlake rastu u određenim fazama, a melanin koji sadrži osnovu dlake povezan je s korijenom samo u fazi rasta.

Različite vrsta dlaka u toj se fazi uvijek nađu u različito vrijeme. Što znači da od osobe do osobe ovisi koliko je tretmana laserske depilacije potrebno i treba li prestati s tretmanima nakon godinu dana. Tretman malog područja, poput gornje usne, može potrajati svega par minuta. Tretman većeg područja, poput leđa, može potrajati duže

Njega nakon tretmana

• Hladno (ne smrznuto) pakovanje treba upotrijebiti odmah nakon tretmana kako bi se ohladila tretirana oblast, radi smanjenja otoka i olakšanja tegoba. Mogu se koristiti ranije rashlađeni jastučići od gaze 10×10 prethodno natopljeni vodom.

• Treba voditi računa da se spriječi traumatizacija tretirane površine prvih četiri ili pet dana nakon tretmana: izbjegavajte vruće kupke, aerobne vježbe, masažu, itd.

• Izlaganje sunčevoj svjetlosti – pacijenti treba da koriste visoki faktor zaštite od sunca (SPF> 30) i štite tretiranu površinu od izlaganja direktnoj sunčevoj svjetlosti bar jedan mjesec nakon tretmana. Sunčanje nakon tretmana može povećati regeneraciju melanina, što može dovesti do hiper-pigmentacije.

• Šminka – može se koristiti već dan nakon tretmana, osim ako se pojave plikovi ili kraste. Pošto je koža osjetljiva u tom periodu, treba voditi posebnu brigu prilikom uklanjanja šminke kako bi se izbjeglo oštećenje kože, što može prouzrokovati infekcije u oblasti tretmana.

• Ako je oblast tretmana izložena prljavštini, treba je prekrivati tkaninom (odjećom) u narednih 10 dana. Potrebno je izbjegavati grube sportove ili slične aktivnosti nekoliko dana nakon tretmana, dok se koža ne vrati u normalno stanje.

  • Objavljeno 22/12/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...