LABIOPLASTIKA – KOREKCIJA STIDNIH USANA

 

Labioplastika ili korekcija stidnih usana predstavlja operativni zahvat smanjivanja ili preoblikovanja malih usana vagine u smislu postizanja prijašnjeg izgleda. Operacija stidnih usana nije samo estetska nego i funkcionalna. Stidne ili male usne (lat. Labia minora) čine vanjski dio ženskog spolnog organa te kao takve igraju važnu ulogu u spolnom životu, higijeni, ali i svakodnevnim tjelesnim aktivnostima žene. Prekomjerno razvijene stidne usne mogu predstavljati funkcionalni, ali i estetski nedostatak. One zahtjevaju viši stupanj higijene, a kod sporta i ostalih tjelesnih aktivnosti mogu izazivati i iritaciju lokalnog područja.

”Podmlađivanjem” rodnice sužava se njen promjer, što pridonosi postizanju većeg seksualnog užitka. Višak stihnih usana ucrtava se na odjeći, stvarajući nelagodu. Žene o ovom problemu rijetko pričaju, a ovaj problem može stvoriti ozbiljne psihičke probleme. Ovaj operativni zahvat se najčešće izvodi kod žena koje su rađale. Kao i u pripremi nekih drugih operacija i ovdje se od estetskog kirurga traži smisao za oblikovanje i proporcije.

 

labioplastika

 

Preoperativna priprema

 

Prilikom preoperativne pripreme posebno se vodi računa o željama pacijentice kako bi se odstranila optimalna količina kože i potkožnog tkiva i kako bi se postigao željeni rezultat. Potrebno je skrenuti pažnju ukoliko imate koagulopatije, oboljenja štitne žlijezde, povišen krvni pritisak, bubrežno ili srčano oboljenje, te ukoliko uzimate antikoagulante (Aspirin, Andol, Plavix, Sintrom).

 

Operativni zahvat

 

  • Anestezija: Operativni zahvat se najčešće radi u lokalnoj anesteziji ali se rijetko po zahtjevu pacijentice može raditi i u općoj endotrahealnoj anesteziji.
  • Trajanje: Trajanje operatvnog zahvata je oko 30 minuta.

 

Postoperativni tok

 

Nakon operacije (Labioplastika) pacijentica odmah ide kući. Ordiniraju se antibiotici i analgetici po potrebi. Preporuka je mirovanje tri dana nakon čega se vraćate lakšim poslovima. Teži fizički napori i seksualni odnosi mogući su nakon 15 dana. Nakon perioda oporavka, koji traje do dvije sedmice, stidne usne su u potpunosti u skladu s anatomijom okolnog područja te se pacijentice više ne žale na lokalnu iritaciju, smjetnje u spolnom životu, higijeni, sportu i ostalim tjelesnim aktivnostima.

 

labioplastika

 

Komplikacije

 

Komplikacije su rijetke i blage. Mogući su krvarenje i infekcije koji se javljaju u 1% slučajeva.

 

CIJENA 1000 KM