KOREKCIJA NOSA


Estetska hirurgija – Korekcija nosa

Korekcija nosa jedan je od popularnijih estetskih zahvata u svijetu, baš kao i kod nas u Bosni i Hercegovini. Međutim, prije nego se odlučite upravo za ovaj estetski zahvat, i to u Bosni i Hercegovini, prvo trebate saznati nekoliko ključnih činjenica o ovom zahvatu.

Estetska korekcija nosa je jedan od najsloženijih operativnih zahvata. Ovo je intervencija koja obuhvata smanjenje izraženog grebena nosa, promjenu veličine nosa, oblika vrha nosa, širine nozdrva, ugla između nosa i gornje usne kao i ispravljanje krivina nosa. Osim estetskog, korekcija može imati i funkcionalni karakter kada se koriguju smetnje u disanju najčešće uzrokovane iskrivljenom nosnom pregradom. Ona također, obuhvata i urođene deformitete kao i one koji su posljedica povreda.

Korekciju nosa ne predlažemo prije 18. godine kada strukture lica završavaju svoj rast.

Potrebno je naglasiti da su ulazni parametri, kao veličina i oblik nosa limitirajući, jer prevelike promjene mogu dovesti do lošeg estetskog, a na kraju i funkcionalnog rezultata.

Estetski zahvat moguće je obaviti u našem Centru za estetsku i plastičnu hirurgiju uz ljubazno, stručno i iskusno medicinsko osoblje. U nastavku saznajte više o korekciji nosa.

01/04/2018
Anestezija Sarajevo BiH

Lokalna i opća anestezija

Lokalna i opća anestezija Da li ste znali da riječ anestezija figurativno znači „bez osjećaja“ ili „izvan osjećaja“? Kako bismo […]
01/08/2017
Operacija nosa Sarajevo BiH

Operacija nosa, iskustva i cijena, Sarajevo BiH

Operacija nosa (rinoplastika) – oporavak Po završetku samih operacija nosa, postavlja se zaštita u vidu flastera, plastičnih materija ili gipsa […]
Messenger icon
Live chat sa našim timom