Jednim operativnim zahvatam možete povećati i podići grudi-900

Jednim operativnim zahvatam možete povećati i podići grudi

Tokom godina zbog smanjenja elastičnosti kože, gubitka masnog i žljezdanog tkiva , te zbog djelovanja gravitacije dolazi do spuštanja ili ptoze dojki. Operativni zahvat u kojem se dojke vraćaju na prvobitnu poziciju upotrebom implantata, rekonstrukcijom ili kombinacijom se zove mastopeksija. Zahvat koji grudi podiže, učvršćuje i vraća im volume.

Mnoge žene nakon dojenja i poroda žele da vrate oblik svojih grudi, a neke nisu nikada bile zadovoljne veličinom pa se nakon poroda odluče i za povećanje.

Hirurg mora biti upoznat sa svim zdravstvenim problemima, alergijskim reakcijama, ranijim operacijama, uzimanjem lijekova, sportskim aktivnostima i sl. Provjera općeg zdravstvenog stanja i osnovnih laboratorijskih analiza je obavezna za sve pacijente. Poželjno bi bilo da se prestane sa pušenjem, te uzimanjem lijekova i pripravaka koji utiču na koagulaciju krvi.

U prvom razgovoru sa operaterom bit će Vam skrenuta pažnja na oblik, veličinu i poziciju grudi, te na eventualne nejednakosti. Tokom preoperativne pripreme se napravi i fotodokumentacija koja se upotpunjuje fotografijama tokom i nakon operativnog zahvata, kao i tokom previjanja.

“U trudnoći sam dobila dosta kilograma a usljed dojenja moje grudi su izgubile formu i poželjela sam da ih nakon prestanka dojenja korigujem i uradim nešto za sebe. Nisam neko ko osuđuje bilo kakve estetske zahvate i korekcije. Svako ima pravo na svoj izbor, na svoje želje. Ako se neko ne osjeća lijepo zato što ima velike uši ili male grudi, ne vidim razlog da to ne promijeni”, kaže Ana Marija Jurišić, koja je odlučila da se prepusti najboljim stručnjacima iz Naše male klinike i sebe nagradi lijepim i zategnutim grudima.

Jednim operativnim zahvatam možete povećati i podići grudi-txt1

Operativni zahvat

  • Anestezija:Mastopeksija se uvijek radi u općoj endotrahealnoj anesteziji.
  • Trajanje:Zavisno od stepena ptoze dojki i odabrane metode rekonstrukcije operativni zahvat traje od 90 do 180 minuta.

Postoperativni tok 

Osjećaj oticanja, bolova, pritiska i eventualnog otežanog disanja su normalne postoperativne tegobe koje nestaju u nekoliko narednih dana. U narednih 4 do 6 sedmica se nosi kompresivni grudnjak koji dobijate kod nas na Klinici sa ciljem da grudi zadrže željeni oblik. Kroz naredne dvije do tri sedmice se vraćate normalnim aktivnostima, dok se nakon šest sedmica poslije operacije možete vratiti i treningu

  • Objavljeno 15/07/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...