Jedinstvena prilika iz Naše Male Klinike

Učesnici BHAAAS-a pratili uživo operativni zahvat

Dani bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS) održani su od 20. do 23. juna 2024. godine u Sarajevu. Kako je izjavila predsjednica BHAAAS-a Eldina Nizamić, ovi dani predstavljaju spoj znanja i kreativnosti koji povezuju stručnjake iz različitih oblasti. Potcrtala je kako ovaj događaj pruža priliku za razmjenu ideja i iskustava između dijaspore i lokalnih stručnjaka.

U okviru BHAAAS-a djeluju odjeli medicine i zdravlja, tehničkih i prirodnih nauka, te humanističkih i društvenih nauka i umjetnosti čiji je rad predstavljen na konferenciji kroz 25 simpozija, stotine prezentacija i predavanja uz poseban trodnevni program održivog urbanog razvoja.

Tokom ovogodišnjeg Simpozija, učesnici su imali jedinstvenu priliku da prate uživo jedan od najinovativnijih operativnih zahvata iz Naše male klinike. Radi se o zahvatu operacije nosa Piezzo tehnikom koju je vodio dr. Adnan ZEĆO.

Operacija nosa korišćenjem ultrazvučne PIEZO tehnologije predstavlja izuzetno efikasnu, preciznu i bezbjednu hiruršku tehniku. Njene prednosti su višestruke, kako za hirurga, tako i za pacijenta.

Piezo ili ultrazvučna rinoplastika predstavlja trenutno najnapredniju tehniku za minimalno traumatsko reoblikovanje nosnih kostiju. Ultrazvučni aparat je opremljen mnoštvom različitih nastavaka koji mogu da vrše precizno sječenje kostiju nosa, bez oštećenja okolne sluznice i mekih tkiva. Rezultat je ljepši izgled nosa sa mnogo manje traume tkiva, otoka i gotovo u potpunosti bez modrica.

Pored plastične hirurgije obuhvaćene su oblasti pulmologije, kardiovaskularne hirurgije, anestezije, ginekologije, dermatologije, radiologije, hepatologije, hitne medicine, neurologije, mentalnog zdravlja djece, pedijatrije, primarnog zdravstva, neurohirurgije, ortopedije, oftalmologije, onkologije i infektivnih bolesti.

  • Objavljeno 29/06/2024
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...