pretilost-naslovnica-900

Hirurški načini za rješavanje pretilosti

Borite se s pretilosti i stalno se osjećate izvan forme? Gubitak masnoće na trbuhu, odnosno viška naslaga na trbuhu, uobičajen je cilj mršavljenja.

Trbušna masnoća je posebno štetna vrsta. Istraživanja ukazuju na snažne veze sa bolestima poput dijabetesa tipa 2 i srčanih bolesti (1 pouzdani izvor). Iz tog razloga, gubitak ove masti može imati značajne koristi za vaše zdravlje i dobrobit.

Masnoću na trbuhu možete izmjeriti mjerenjem opsega oko struka pomoću mjerne trake. Mjere veće od 102 cm (40 cm) kod muškaraca i 35 cm (88 cm) kod žena poznate su kao abdominalna pretilost.

Određene strategije mršavljenja mogu ciljati masnoće u području trbuha više od drugih dijelova tijela, ali šta kada režim ishrane i tjelovježba ne pomažu? Donosimo neke od hirurških zahvata za rješavanje pretilosti.

ŽELUČANI BALON

Poznat i kao želudačni balon. To je uređaj koji se privremeno stavlja u želudac kako bi vam pomogao da se riješite težine. To se radi kada dijeta i tjelovježba nisu dali učinkovite rezultate. Važno je napomenuti da želučani balon ne zahtijeva razdoblje oporavka ili hiruršku intervenciju.

RUKAV ŽELUCA

Gastrektomija na rukavima je bariatrijska operacija koja smanjuje želudac, nakon čega pacijent neće moći pojesti istu količinu hrane koju je prije jeo. Metoda želučanih rukava dokazala je svoju učinkovitost s uspjehom do 90 posto.

ŽELUČANI BAJPAS

Hirurški proces u kojem se smanjuje veličina želuca i zaobilazi prvi dio tankog crijeva, što ograničava unos hrane i smanjuje apsorpciju kalorija. Želučana premosnica najučinkovitiji je tretman za morbidnu pretilost jer je rezultirajući gubitak težine tipično dramatičan.

Naš centar je opremljen medicinskim aparatima i hirurškom opremom koja se danas koristi u svijetu, a za izvođenje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih zahvata primjenjujemo savremenu tehnologiju. U Našoj maloj klinici nudimo kvalitetan spektar operativnih zahvata tako da sve tretmane koje nudimo zapravo radimo po svjetskim standardima, jer briga o pacijentu je na prvom mjestu.

Možete nas pronaći na adresi; ulica Adila Grebe bb, Sarajevo i dobiti sve vrste informacija u vezi sa našim uslugama ili na kontakt broj; +387 33 / 222 – 212

 

  • Objavljeno 24/08/2021
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...