Hirurške korekcije nadlaktica i nadkoljenica

Pacijente koji su značajno izgubili na težini imaju potrebu za odstranjenjem viška kože i masti sa određenih dijelova tijela. Dermolipektomija je hirurški zahvat kojim rješavamo navedeni problem. Najčešće tretirane regije su nadlaktice (brahioplastika), nadkoljenice i donji dio stomaka.

Preoperativna priprema

Provjera općeg zdravstvenog stanja i osnovnih laboratorijskih analiza je obavezna za sve pacijente. Poželjno bi bilo da se prestane sa pušenjem, te uzimanjem lijekova i pripravaka koji utiču na koagulaciju krvi.

Operativni zahvat

  • Anestezija: Operativni zahvat se izvodi u općoj endotrahealnoj anesteziji.
  • Trajanje: Trajanje operatvnog zahvata je 1 sat po regiji.

Postoperativni tok

Nakon operacije pacijenti se zadržavaju u Klinici jedan dan. Ordiniraju se antibiotici i analgetici i po potrebi ostali medikamenti. Drenovi se najčešće vade 1 – 2 dana nakon operacije. Konci koji se koriste sami se resorbuju i nije ih potrebno odstranjivati. Ožiljak je potrebno tretirati kremama protiv ožiljaka. Najdalje nakon 10 dana možete se vratiti na posao, bez težih fizičkih napora, a puni oporavak očekuje se nakon 6 – 8 sedmica. Elastične steznjake nosite mjesec dana nakon operacije.

Komplikacije

Kao i kod svih operacija moguće su komplikacije koje su rijetke, a mogu se javiti u vidu seroma, infekcije, a kao kasnija komplikacija može se javiti hipertrofični ožiljak.

Više informacija o cijeni ove usluge možete pronaći na stranici cjenovnik

Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Pogledaj ostale usluge
Datum objave: 01/12/2017
Prst okidač - Trigger finger ili tendovaginitis stenosans predstavlja hroničnu upalu ovojnice fleksorne tetive prstiju, koja postaje zadebljana te teško prolazi kroz prsten. | PROČITAJ VIŠE...
Datum objave: 01/12/2017
Karpalni tunel je sindrom koji se javlja kao posljedica pritiska na medijalni nerv u karpalnom tunelu. Kroz taj tunel, iz podlaktice u šaku, ulazi nerv | PROČITAJ VIŠE...