Hidriranje kože će održati vašu kožu zdravom i dati joj lijep sjaj

Hidriranje kože će održati vašu kožu zdravom i dati joj lijep sjaj

Pružite svojoj koži relaksaciju i zadovoljstvo tokom cijele godine

Hidriranje kože održat će vašu kožu zdravom i dati joj lijep sjaj. Hidriranje kože nije zadatak koji možete riješiti preko noći. Da biste hidratizirali lice, možda ćete morati promijeniti način ishrane i svakodnevnu njegu kože. Ako je koža vašeg lica već dehidrirana, možda će vam trebati dodatni tretman kako biste unijeli dovoljnu količinu vlage i liječili suhoću ili iritaciju kože.

Ako mislite da je vaša koža suha samo tokom zime, razmislite još jednom. Možda se ne čini tako, ali postoji mnogo načina da omogućite svojoj koži relaksaciju i zadovoljstvo tokom cijele godine.

Evo kako zadržati mekan i hidriran izgled tokom cijele godine

Ako imate suhu kožu, unošenje voća i povrća bogatog vodom može vam pomoći jer dodatno hidrira sve ćelije. Međutim, nanošenje hidratantne kreme na lice direktnije utiče na vašu kožu i donosi trenutno olakšanje.

Potražite sprej za lice koji sadrži glicerin, sastojak koji pomaže u zadržavanju vlage, i prskajte ga tokom dana (za stolom, u teretani ili bilo gdje drugo), kada osjetite da vam je koža lica suha. Isprobajte i one proizvode koje možete prskati i preko šminke.

Ne zadržavajte se dugo pod tušem

Dugotrajno tuširanje vrućom vodom još više će osušiti vašu kožu. Najbolje je da tuširanje bude kratko i umjereno toplom vodom. Nakon što se istuširate, nanesite tanak sloj ulja za tijelo, a nakon toga možete staviti mlijeko ili losion za tijelo. To je važno učiniti dok je koža još vlažna, kako bi proizvodi mogli prodrijeti ispod kože.

Hranjiva hidratantna maska dobra je za vašu kožu i može poslužiti kao sedmični ritual koji će vam pomoći da se opustite. Maske su korisne jer ‘’na silu“ ubrizgavaju hidratantne sastojke u kožu. Kako biste vrijeme “maskiranja” pretvorili u opuštajući doživljaj, sjedite i nekoliko minuta duboko udahnite dok proizvod djeluje na vašem licu.

Postoji lako rješenje za grubu kožu ruku i stopala. Iskoristite par bijelih pamučnih čarapa i rukavica. Uveče, prije spavanja, nanesite bilo koji proizvod za njegu kože, a zatim obucite pamučne čarape i rukavice. Kada se probudite, vaši dlanovi i pete bit će mekši.

  • Objavljeno 28/05/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...