Estetsko smanjivanje grudi na području Zenice uz najbolju uslugu

Imate problema sa hipertrofijom? Javite se se u naš centar i zakažite besplatne konsultacije ako ste iz Zenice ili okolnih gradova, jer Naša mala klinika nudi besplatne kosultacije za sve koji dolaze iz drugih gradova.

Hipertrofija dojki

Hipertrofija dojki predstavlja prekomjerni volumen dojki. Može se javiti u pubertetu, a najčešće se javlja kod trudnica, a potom i dojilja. Ovakve dojke često rezultiraju neurološkim smetnjama u vidu bolova u vratu i kralješnici, a osim toga nezanemariv je i estetski faktor, koji često ima uticaja na emotivno stanje žene. Smanjenje grudi je hirurški zahvat koji podrazumijeva smanjivanje veličine ženskih dojki. To se postiže odstranjivanjem viška masnog i žljezdanog tkiva i kože kako bi se dobile manje i oblikovane dojke. Provjera općeg zdravstvenog stanja i osnovnih laboratorijskih analiza je obavezna za sve pacijente. Poželjno bi bilo da se prestane sa pušenjem, te uzimanjem lijekova i pripravaka koji utiču na koagulaciju krvi.

Obavezan je klinički i ultrazvučni pregled dojki a po potrebi i mamografija. Tokom preoperativne pripreme se napravi i fotodokumentacija koja se upotpunjuje fotografijama tokom i nakon operativnog zahvata, kao i tokom previjanja.

Ginekomastija

Također, ginekomastija ili uvećanje muških grudi nije rijedak fenomen. Svaki treći muškarac do 40. godine i svaki drugi preko 50. godine ima manje ili više izražen problem. Nastaje kao posljedica uvećanja žlijezde i nakupljanja masnog tkiva. Kod izvjesnog broja muškaraca dolazi do povećanja grudi, što im izaziva estetske probleme. Ginekomastija je stanje povećanih muških grudi gdje dolazi do povećanja žljezdanog tkiva. To je izuzetno rijetko stanje koje se javlja kod hormonalnih poremećaja ili nasljednih bolesti. U praksi se najčešće susrećemo s tzv. lažnom ginekomastijom gdje dolazi do povećanja masnog tkiva i manjim dijelom mlohavosti kože, što povećava grudi. Nažalost, bez obzira na vježbanje ne možemo ništa postići za smanjenje grudi, stoga jedino preostaju tretmani, tj. metode.

Kod izvjesnog broja muškaraca radi se o povećanoj količini masnog tkiva, višku kože ili kombinaciji. Ovisno o tome se određuje metoda, tj. tretman, te je često potrebno kombinirati više metoda, tj. tretmana za što bolje rezultate, jer često je udružena kombinacija viška masnog tkiva i kože. Kod dijela muškaraca bude zahvaćeno samo područje oko bradavice, dok se kod nekih višak kože proteže prema pazušnoj jami.

Operativno smanjenje grudi

Smanjenje i korekciju grudi možete obaviti u Sarajevu u Centru za estetsku hirurgiju Naša mala klinika. Centar za estetsku hirurgiju Naša mala klinika nalazi se u Ulici Adila Grebe bb. U Sarajevu uslugu smanjenja grudi možete pronaći na više mjesta, specijaliziranih privatnih klinika i poliklinika, međutim ovakve specijalizirane operacije i korekcije je najbolje prepustiti stručnjacima plastične i estetske hirurgije, a iskustva pacijenata kažu da je osoblje Naše male klinike jedno od najstručnijih, najgostoljubljivijih i najpažljivijih kako u Sarajevu, tako i u Bosni i Hercegovini.

Zadovoljstvo pacijenata je naš primarni cilj. Iskustva i zadovoljstva klijenata Centra za estetsku i plastičnu hirurgiju koji su se odlučili za usluge operacija grudi, korekcija grudi, povećanje grudi, smanjenja grudi i ugradnja silikona možete pročitati u sljedećim kolumnama.

  • Objavljeno 03/01/2014
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...