Estetsko povećanje grudi na području Mostara

 

Naša mala klinika, koja se nalazi u Sarajevu, nudi svojim budućim pacijentima iz drugih gradova besplatne preglede na našoj adresi, naš centar je opremljen najsavremenijom opremom, sobama za odmor nakon tretmana kao i mogućnost praćenja toka zahtjevnijih tretmana i njihovog postoperativnog perioda.

Estetsko povećanje grudi

Što se tiče estetskog povećanja grudi, na Našoj maloj klinici koristimo isključivo Mentor implantate koji se proizvode u strogo kontrolisanim uvjetima. Implantati su punjeni kohezivnim silikonskim gelom najnovije generacije, a pacijentica može birati između dva oblika implantata, anatomskog u obliku suze ili okruglog, ovisno o efektu kojeg želi postići.

Ako Vam je želja imati sve informacije o povećanju grudi na Našoj maloj klinici, možete pročitati sve bitne i potrebne stavke u vezi sa operacijom povećanja grudi na našoj web stranici, gdje možete saznati sve o preoperativnoj pripremi, samoj operaciji i toku rehabilitacije nakon izvršenog tretmana.

Operativni zahvat estetskog povećanja grudi

Mnoge zanima period nakon samog zahvata, kako protiče oporavak, nuspojave nakon tretmana i izgled društvenog života. U nastavku teksta Vam donosimo neke činjenice i podatke koji su bitni u postoperativnom period. Odmah nakon zahvata, osjećat ćete bol, oticanje, podljeve, pritisak u prsima te je moguće otežano disanje. To je normalno i vaši simptomi bit će sve bolji u narednih par sedmica, a dobit ćete i lijekove protiv bolova ukoliko ćete ih trebati. Kako bi sigurnog i dobrog općeg stanja otišli kući, nakon operacije, bit ćete smješteni u sobu za oporavak preko noći jer ste bili podvrgnuti općoj anesteziji.

Postoperativni period

Nakon zahvata nosi se mekani, komforni kompresivni grudnjak kroz četiri tjedna kako bi se smanjila postoperativna oteklina i zadržao implantat na mjestu gdje je postavljen.

Normalnim aktivnostima se postepeno vraćate tokom naredne dvije do tri sedmice, dok se većim naporima možete izlagati tek nakon šest sedmica. Drenaža se najčešće ne postavlja nakon estetskog povećanja grudi, ali takva mogućnost postoji i nije zabrinjavajuće ako vam se postavi mali hirurški dren i to najčešće kroz jednu noć, dok će vam grudi biti zamotane elastičnim trakama.

Poslije operacije, dobit ćete kontinuirano jako sredstvo protiv bolova i to intravenozno. Pacijenti osjetljiviji na sredstva protiv bolova mogu imati mučninu i o tome je potrebno odmah obavijestiti medicinsku sestru.Vrijeme oporavka koje je potrebno nakon povećanja grudi ovisi o zahvatu koji se izvodi i o samom pacijentu.

Socijalni aspekti života nakon operativnog zahvata

Najviše pacijentica treba pomoć tijekom prvog i drugog dana, nakon toga se obično mogu brinuti same o sebi, ali postoji mogućnost da trebaju pomoć u brizi oko male djece. Pacijentice već drugi dan nakon zahvata mogu funkcionirati normalno, ali to može biti individualno. Mnogi se mogu vratiti na posao između 7 i 10 dana, ali i to ovisi o pojedincu. Potrebno je izbjegavati veće napore i dizanje većih tereta tijekom idućih 4 do 6 sedmica.

Slijedite upute naših doktora kako biste se što bolje oporavili nakon zahvata. Obično se preporuča dolazak na nekoliko postoperativnih pregleda kako bi naš stručni tim mogao pratiti vaš oporavak.

  • Objavljeno 02/01/2014
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...