Estetski zahvati na grudima postali su IN

Estetski zahvati na grudima svakim danom postaju sve veći trend koji samo raste iz dana u dan, ne samo zbog samopozdanja nego i zbog estetike, proporcije tijela i korekcije manjka volumena u grudima.

Bujne i zategnute grudi vjekovima su simbol ženstvenosti i plodnosti, ali ne i uslov da se žena osjeća poželjno i zadovoljno svojim tijelom. Bez obzira na svjetske trendove, mnoge dame na intervenciju povećanja grudi ne dolaze sa ciljem povećanja samopouzdanja. Ne manjka im sigurnosti, već žele da njihov odraz u ogledalu bude baš onakav kakvog su ga zamislile. Uvećanje grudi je danas rutinska i jedna od najpopularnijih operacija u estetskoj hirurgiji. Zahvaljujući najmodernijim operacionim metodama, proces oporavka je relativno kratak i sa malim stepenom rizičnosti, a rezultati vidljivi i dugotrajni.

Koja veličina i kakve grudi su najbolje?

Na besplatnim konsultacijama s našim hirurgom razgovaraćete o vašim očekivanjima i željama, mogućim rješenjima, idealnoj veličini implantata i metodi operacije. Na konsultacijama Vam se u grudnjak ubacuju različite veličine implantata, da bi na osnovu promjene konture pred ogledalom moglo da se odluči za poželjnu veličinu. Važno je da vaši zahtjevi za povećanje budu realistični i u skladu sa fizionomijom tijela. Dobićete odgovore na sva Vaša pitanja, sve informacije o implantatima, mogućim komplikacijama, detaljne savjete i informacije čega se trebate pridržavati prije i poslije operacije i koji sve ljekarski nalazi prethode operaciji.

Idealno vrijeme za operaciju je nekoliko dana poslije menstruacije. Tada su dojke najmanje, a sklonost ka pretjeranom krvarenju najmanja.

Estetski zahvati na grudima te koliko traje oporavak nakon zahvata?

Operaciju je moguće izvesti ambulantno, a možete i ostati u Našoj maloj klinici 1 do 3 dana na posmatranju. Nakon operacije, 4 do 6 sedmica, preporučuje se nošenje specijalnog kompresivnog grudnjaka. Prva dva do tri dana nakon zahvata bolno je otežano uspravljanje u krevetu. Kasnije su mogući bol, oticanje, podlivi i pritisak u grudima, ali navedene nelagodnosti povlače se u roku od par dana. Svakodnevnim aktivnostima moći ćete da se vratite u roku od jedne do tri sedmice, dok se većim naporima možete izložiti šest sedmica nakon intervencije. Vrijeme oporavka je indvidualno i zavisi od samog pacijenta. Kompikacije su moguće ali vrlo rijetke. Kao i kod svake operacije i ovjde može da dođe do smetnji kod zarastanja rane i naknadnog krvarenja. Moguć je slučaj privremenog umanjenja senzibiliteta na bradavicama, koji se vraća već poslije nekoliko sedmica. Više detalja o svim rizicima i savjetima kojih treba da se pridržavate u postoperativnom periodu saznat ćete na konsultacijama.

grudi-primjer-pacijent-AG-text

Period nakon operativnog zahvata

Pitanje koje se najčešće postavlja kada je u pitanju povećanje grudi je koliko će implantati trajati, odnosno koliko će se dugo oni primjećivati. Može se reći da je augmentacija odnosno povećanje grudi trajno ukoliko nema znatnijih disproporcija u vašoj težini, odnosno u veličini grudi (trudnoća).

Ukoliko ste fizički i psihički spremni, svjesni i realni u svojim očekivanjima, Vi ste jako dobar kandidat za augmentaciju, odnosno za povećanje grudi.

Povećanje grudi je svakako lična odluka svakog pacijenta, ali je svakako i trajna. Ukoliko je planirate pažljivo, ukoliko sarađujete sa našim hirurgom i ukoliko uvažavate i pratite njegove instrukcije svakako će ta operacija i promjena biti veoma uspješna.

  • Objavljeno 11/10/2021
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...