Predstavljamo – BELOTERO Lips Conture i BELOTERO Lips Shape fileri
02/05/2019
NOVO – Najnapredniji tretmani Dermapen 4 tehnologijom
02/05/2019

Predstavljamo novi implantat Mentor MemoryGel Xtra

 

Izbor Mentor implantata

Bilo da se radi o povećanju ili rekonstrukciji, vaš izbor implantata za grudi je osoban, važan i velika promjena u vašem život. To je izbor koji vas može osnažiti da uživate u svakom danu bilo gdje i bilo kad.

MENTOR MemoryGel grudni implantati sadrže najnoviju generaciju silikona. Napunjene su Mentorovim jedinstvenim silikonskim gelom. Ovaj gel nije kao tekućina ili polu-tekućina. Umjesto toga, to je kohezivni gel koji sigurno i ravnomjerno drži zajedno da bi se postigao prirodan osjećaj koji sliči tkivu dojke. Punjeni su gelom koji pamti oblik, s intenzivnim push-up efektom.

Novi implantat MemoryGel ™ Xtra je Precision-Filled ™ sa jedinstveno razvijenim kohezivnim gelom koji je još prirodniji na dodir, 30% fleksibilniji , zahvaljujući  čemu  je razlika između prirodnih dojki i dojki s implantatom manje vidljiva!

Njih vole žene koje su aktivne i svjesne svojih želja. Tokom testiranja najnovijih XTRA implantata, 9 od 10 Amerikanki odabralo je nove implantate Mentor (istraživanja provedena na 452 žene).

Mentor XTRA koji su  testirani na američkom tržištu. Implantati su mekani na dodir, ali zadržavaju željenu elastičnost. 100% punjenje smanjuje rizik od “ripplinga”, tj. nabora implantata i daje lijepo punjenje gornjeg dijela dojke – “push up” efekt. Tehnologija punjenja Applied Precision-Filled ™ s fleksibilnim, kohezivnim gelom daje prirodan osjećaj I ispunjava želje i najzahtjevnijih žena.

MENTOR® MemoryGel® implantati za grudi:

– Proizvedeni u SAD-u

– Ispunjeni Mentorovim kohezivnim gelom

– Punjeni su gelom, koji pamti oblik, a sastavom sličnom tkivu dojke

– Šest opcija za projekciju: klasični, umjereni plus, visoki profil i ultra visoki profil (MemoryGel®) umjeren plus i visok profil (MemoryGel® Xtra)

– Dvije mogućnosti površine ljuske: glatke ili teksture

– Pokriveno je Mentor garancijom i Mentor poboljšanom garancijom

 

 

Hirurški zahvati

Hirurški zahvat implantata dojke ne treba izvoditi kod žena sa aktivnom infekcijom bilo gdje u njihovom tijelu, onih sa postojećim karcinomom ili pre-karcinomom dojke (grudi), onima koji nisu dobili adekvatan tretman za ova stanja ili onima koji su trudni ili dojilje. .

Postoje rizici povezani sa hirurškim zahvatom na dojkama. Implantati dojke nisu doživotni uređaji i implantacija dojke nije nužno jednokratna operacija. Pacijenti mogu zahtijevati dodatne neplanirane operacije na dojkama zbog komplikacija ili neprihvatljivih kozmetičkih ishoda. Mnoge promjene na dojkama nakon implantacije su nepovratne (ne mogu se poništiti), a implantati dojke mogu utjecati na sposobnost dojenja, ili smanjenjem ili eliminacijom proizvodnje mlijeka.

Najčešće komplikacije sa MENTOR®MemoryGel ™ implantatima za grudi uključuju ponovnu operaciju, uklanjanje implantata, kontrakturu kapsule, asimetriju i bol u dojkama. Niži rizik od komplikacija je ruptura implantata, koji je najčešće nečujan (što znači da ni vi a ni vaš doktor nećete znati da imate rupturu). Zdravstvene posljedice rupturiranog silikonskog gela ispunjenog implantata nisu u potpunosti uspostavljene. Projekcije kao što su mamografija, magnetna rezonanca ili ultrazvuk se preporučuju nakon početne implantološke operacije kako bi se pomoglo u otkrivanju rupture implantata. Najčešće komplikacije kod MENTOR® implantata punjenih fiziološkim rastvorom uključuju ponovnu operaciju, uklanjanje implantata, kontrakturu kapsule, boranje, deflaciju, asimetriju i bol u dojkama.

Pacijenti se podsećaju da razgovaraju o indikacijama, kontraindikacijama, upozorenjima, mjerama predostrožnosti i rizicima, a i koristima povezanim sa MENTOR® implantatima dojke sa svojim hirurgom i da pregledaju važne informacije o bezbjednosti.

Važno je da pacijenti razumiju rizike povezane sa hirurškim zahvatom na dojkama prilikom razmatranja MENTOR® implantata.

Gdje možete pronaći Mentor implantate?

Naš centar je opremljen medicinskim aparatima i hirurškom opremom koja se danas koristi u svijetu, a za izvođenje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih zahvata primjenjujemo savremenu tehnologiju. U Našoj maloj klinici nudimo kvalitetan spektar operativnih zahvata tako da sve tretmane koje nudimo zapravo radimo po svjetskim standardima, jer briga o pacijentu je na prvom mjestu.

Korekciju grudi možete obaviti u Sarajevu u Centru za estetsku hirurgiju Naša mala klinika. Centar za estetsku hirurgiju Naša mala klinika nalazi se u Ulici Adila Grebe bb. U Sarajevu uslugu povećanja grudi možete pronaći na više mjesta, specijaliziranih privatnih klinika i poliklinika, međutim ovakve specijalizirane operacije i korekcije je najbolje prepustiti stručnjacima plastične i estetske hirurgije, a iskustva pacijenata kažu da je osoblje Naše male klinike jedno od najstručnijih, najgostoljubljivijih i najpažljivijih kako u Sarajevu, tako i u Bosni i Hercegovini.

Messenger icon
Live chat sa našim timom