Kako zaštiti kožu od “lebdećih čestica” PM2.5
06/02/2020
Nekoliko razloga zbog kojih žene koriguju grudi
10/02/2020

Nedim Sladić, mladi bh. meteorolog donosi svoje impresije o korekciji ušiju

Korekcija ušiju je hirurška intervencija kojom se koriguje položaj i oblik ušnih školjki koje su suviše istaknute i odvojene od glave u narodu poznate kao klempave uši. Operacija ušiju obuhvata i različite deformitete ušnih školjki koji su urođeni ili su posljedica povreda i infekcija. U slučajevima djelimično ili potpuno nerazvijenih ušnih školjki moguća je njihova rekonstrukcija.

Nedavno je Našu malu kliniku posjetio i poznati „lovac na oluje“ Nedim Sladić, mladi meteorolog koji je nakon komentara na račun njegovih ušiju sam odlučio da koriguje svoje uši s obzirom da se svakog dana pojavljuje na TV ekranima.

Nedim Sladić | Prije i poslije operativnog zahvata korekcije ušiju

Nedim Sladić | Prije i poslije operativnog zahvata korekcije ušiju

Sjajno iskustvo. Ukoliko želite uraditi korekciju ušiju , Centar za estetsku hirurgiju neka bude Vaš izbor. Profesionalni stručni tim, a pritom preljubazno osoblje pomoći će vam u svim etapama zahvata. Pred operaciju jasno će vam orazložiti tok i sami proces, dogovorit ćete se zajednički oko budućeg izgleda i pritom će tražiti i vaše mišljenje, ali i želje“, izjavio je Nedim Sladić, mladi meteorolog.

Na glavi se nosi obiman, meki zavoj sedam dana. Njegova uloga je da održi novi položaj i oblik i zaštiti ušne školjke. U tom periodu mogući su blagi bolovi i nelagodnost zbog osjećaja pucketanja i šuškanja u ušima. Konci s kože spontano nestaju ili se skidaju nakon sedam do deset dana. Tada se zavoj zamjenjuje elastičnom trakom oko glave. Povratak djece u školu ili odraslih na posao može se očekivati desetak dana nakon zahvata. Narednih mjesec dana treba izbjegavati aktivnosti tokom kojih su uši izložene povlačenju ili povređivanju.

Nedim Sladić | Rezultati nakon operacije/korekcije ušiju u Našoj maloj klinici

Nedim Sladić | Rezultati nakon operacije/korekcije ušiju u Našoj maloj klinici

U toku operacije jasno su date instrukcije koje vam pomažu da operaciju lagano podnesete, a važno je spomenuti da ona uopće ne boli! Ni najmanje! Period poslije operacije je naročito bitan timu jer strogi monitoring i redovne kontrole garantuju kompletni uspješni zahvat. Moje uške su sada zaista sjajne i nisam napravio pogrešku odlučivši se na ovaj korak. Hvala puno, dr. Alemku Čvorak i njegovom timu na svim uputama, savjetima, ali i profesionalizmu. Osjećaj je zaista kao da se operišete negdje u nekoj drugoj sređenoj zemlji, a ne u BiH“, zaključio je Sladić.

Intervencija se izvodi i kod male djece u uzrastu od šest do sedam godina kada su ušne školjke skoro potpuno razvijene, a hrskavica je mekša i podesnija za preoblikovanje nego kod odraslih.

Messenger icon
Live chat sa našim timom