Estetska hirurgija

Estetska hirurgija

Estetska hirurgija predstavlja podgranu plastične hirurgije i bavi se korekcijom estetskih nedostataka i anomalija. Glavna svrha estetske hirurgije ogleda se u uljepšavanju ljudskog tijela i lica. Također, ova grana hirurgije je istovremeno i sastavni dio anti-aging medicine, zbog toga što ima za cilj pospješenje izgled tijela i lica pacijenta pružajući mlađi i svježiji izgled pacijentu.

Plastična hirurgija

Plastična hirurgija podrazumijeva hirurške zahvate pri kojima se mijenja fizički izgled osobe. Ovaj tip hirurgije ogleda se u rekonstruktivnoj ili estetskoj svrhi. Naime, zahvati rekonstruktivne hirurgije se odnose, prije svega na korigovanje fizičkih funkcija, smanjenje ili otklanjanje deformacija nastalih kao posljedice nekih bolesti, nesreća ili urođenih deformacija.

Najčešći estetski postupak u svijetu je augmentacija grudi, potom operacija očnih kapaka čija korekcija čini lice da izgleda znatno mlađe. Estetska i plastična hirurgija također obuhvataju postupke kao sto su rinoplastika, liposukcija, abominoplastika, liboplastika itd.

23/05/2019

Promo cijena Belotero ® Lips Shape & Contour filera u Našoj maloj klinici

  Drage naše dame, Pripremili smo vam neizostavnu ponudu kada je riječ o filerima za usne. Kaže se da oči […]
02/05/2019

Predstavljamo novi implantat Mentor MemoryGel Xtra

  Izbor Mentor implantata Bilo da se radi o povećanju ili rekonstrukciji, vaš izbor implantata za grudi je osoban, važan […]
02/05/2019

Predstavljamo – BELOTERO Lips Conture i BELOTERO Lips Shape fileri

Merz-erov lider na tržištu Merz, globalni lider u medicinskoj estetici, objavio je lansiranje Belotero Lips, s proizvodima posebno dizajniranim za […]
Messenger icon
Live chat sa našim timom