Estetska hirurgija

Estetska hirurgija

Estetska hirurgija predstavlja podgranu plastične hirurgije i bavi se korekcijom estetskih nedostataka i anomalija. Glavna svrha estetske hirurgije ogleda se u uljepšavanju ljudskog tijela i lica. Također, ova grana hirurgije je istovremeno i sastavni dio anti-aging medicine, zbog toga što ima za cilj pospješenje izgled tijela i lica pacijenta pružajući mlađi i svježiji izgled pacijentu.

Plastična hirurgija

Plastična hirurgija podrazumijeva hirurške zahvate pri kojima se mijenja fizički izgled osobe. Ovaj tip hirurgije ogleda se u rekonstruktivnoj ili estetskoj svrhi. Naime, zahvati rekonstruktivne hirurgije se odnose, prije svega na korigovanje fizičkih funkcija, smanjenje ili otklanjanje deformacija nastalih kao posljedice nekih bolesti, nesreća ili urođenih deformacija.

Najčešći estetski postupak u svijetu je augmentacija grudi, potom operacija očnih kapaka čija korekcija čini lice da izgleda znatno mlađe. Estetska i plastična hirurgija također obuhvataju postupke kao sto su rinoplastika, liposukcija, abominoplastika, liboplastika itd.

05/09/2019

Laserska epilacija Alma Soprano Ice tehnologijom u Našoj maloj klinici

  Pojačana dlakavost je problem koji muči veliki broj žena, ali i muškaraca. Najčešće predstavlja kozmetički problem, koji na osobu […]
05/09/2019

Bolujete li od proširenih vena ? Naša mala klinika ima lijek !

Od proširenih vena i kapilara na tijelu i licu muči gotovo 90% žena, ali i veliki broj muškaraca. Bez obzira […]
03/08/2019

Do mladolikog izgleda Vašeg lica uz face lifting tretman na Našoj maloj klinici

Face lifting – zahvat koji Vas čini ljepšim i mlađim Face lifting je najčešća operacija podmlađivanja. Cilj ove intervencije je […]
Messenger icon
Live chat sa našim timom