Estetska hirurgija

Estetska hirurgija

Estetska hirurgija predstavlja podgranu plastične hirurgije i bavi se korekcijom estetskih nedostataka i anomalija. Glavna svrha estetske hirurgije ogleda se u uljepšavanju ljudskog tijela i lica. Također, ova grana hirurgije je istovremeno i sastavni dio anti-aging medicine, zbog toga što ima za cilj pospješenje izgled tijela i lica pacijenta pružajući mlađi i svježiji izgled pacijentu.

Plastična hirurgija

Plastična hirurgija podrazumijeva hirurške zahvate pri kojima se mijenja fizički izgled osobe. Ovaj tip hirurgije ogleda se u rekonstruktivnoj ili estetskoj svrhi. Naime, zahvati rekonstruktivne hirurgije se odnose, prije svega na korigovanje fizičkih funkcija, smanjenje ili otklanjanje deformacija nastalih kao posljedice nekih bolesti, nesreća ili urođenih deformacija.

Najčešći estetski postupak u svijetu je augmentacija grudi, potom operacija očnih kapaka čija korekcija čini lice da izgleda znatno mlađe. Estetska i plastična hirurgija također obuhvataju postupke kao sto su rinoplastika, liposukcija, abominoplastika, liboplastika itd.

08/03/2020
Alopecija i operativni zahvati transplatacije kose u Našoj maloj klinici

Alopecija i operativni zahvati transplatacije kose u Našoj maloj klinici

Šta je alopecija? Alopecija je naziv koji se koristi za stanje koje je uopšteno poznato kao – opadanje kose. Postoji […]
08/03/2020
Platelet Rich Plasma (PRP) tretmani u Našoj maloj klinici

Platelet Rich Plasma (PRP) tretmani u Našoj maloj klinici

PRP Platelet Rich Plasma terapija i tretmani Naše tijelo u sebi nosi moć da regenerira i liječi tkivo na svim […]
06/03/2020
Klempave uši i operativni zahvat - otoplastika

Klempave uši i operativni zahvat – otoplastika

Otoplastika predstavlja način uklanjanja problema odstojećih/klempavih ušiju. Ovaj problem se može uočiti odmah po rođenju, ali odrastanjem postaje neugodan estetski […]
Messenger icon
Live chat sa našim timom