Laserska epilacija Sarajevo BiH

Laserska epilacija, iskustva i cijena, Sarajevo BiH

Laserska epilacija

Dlake vam otežavaju svakodnevnicu? Previše vremena i novca dajete na kratkoročna rješenja? Laserska epilacija je pravo rješenje za Vas!

Laserska epilacija je najučinkovitiji i najdugotrajniji način za uklanjanje neželjenih dlačica. Za uklanjanje dlačica se koristi laser koji emituje svjetlost određene talasne dužine koja apsorbuje pigment, te dolazi do uništenja ćelija koje proizvode dlaku. Laser djeluje samo na dlake koje su u fazi rasta, te se zbog činjenice da dlake rastu u nekoliko faza, tretman mora ponoviti nekoliko puta. Broj tretmana je individualan, a najbolje rezultate imaju osobe sa svijetlom kožom i tamnim dlakama. Važno je poštovati i vremenski razmak između tretmana, kako bi laser djelovao na dlaku u tačno određenoj fazi njenog rasta. Vremenski razmak između tretmana je između četiri i osam sedmica, u zavisnosti od tretirane zone.

Nekada je laser bio bolan i rezervisan samo sa osobe sa svijetlom kožom. Međutim, u Našoj maloj klinici koristimo najmoderniji uređaj Alma Soprano Ice koji ima sonde sa hlađenjem i koje se koriste u pokretu, tako da je bol svedena na minimum. Također, zbog različitih sondi, učinkovit je na svim tonovima kože i radi čak i na svijetlim dlačicama. Alma Soprano Ice se može bezbijedno koristiti na čitavom tijelu, kako kod žena, tako i kod muškaraca.

Bol zavisi od dijela tijela na kojem se radi, ali generalno se može uporediti sa onom kod čupanja dlačica voskom. Na nekim dijelovima tijela gotovo bezbolna. Prije tretmana je važno obrijati zonu na kojoj se tretman radi, te ne nanositi bilo kakve proizvode na kožu. Sam tretman laserske epilacije traje između 15 i 30 minuta, u zavisnost od veličine regije koja se tretira. Laser može izazvati kratkotrajnu iritaciju i crvenilo kože, koje može trajati najduže nekoliko sati. Između tretmana dlačice se smiju otkanjati britvicom, ali se ne smiju čupati iz korijena pincetom ili voskom. U toku tretmana se treba izbjegavati direktno izlaganje suncu nekoliko dana prije i poslije tretmana. Rezultati laserske epilacije su individualni, te variraju od trajnog uklanjanja dlačica do značajnog smanjenja i usporenog rasta.

Laserska epilacija – iskustva

U nastavku pročitajte iskustva klijentica koje su radile lasersku epilaciju u Našoj maloj klinici:

“Prirodno imam tamnu kosu i jake dlake, tako da još od puberteta vodim bitku sa dlačicama po tijelu. Svako ljeto sam dočekivala sa strepnjom jer sam imala sve više i više problema da ovladam dlačicama. Najveći problem su mi bile dlake na nogama jer su zbog dugogodišnjeg korištenja brijača postale oštre i rasle su veoma brzo. Došla sam u situaciju da ujutro noge obrijem britvicom, a već do popodne su one bile vidljive. Uklanjanje dlačica dva puta dnevno zahtijeva mnogo vremena i truda, i počelo je da mi stvara veliki pritisak u životu. Probala sam i sve druge metode otklanjanja dlačica, ali su bile ili previše bolne ili su mi uzrokovale urastanje dlaka, što mi je postao novi problem. Početkom ljeta sam otkrila lasersku epilaciju na preporuku prijateljic I bez razmišljanja sam zakazala svoje besplatne konsultacije. Rezultate sam vidjela već nakon prvog tretmana, dlake su se smanjile upola I rast im se smanjio toliko da nisam prepoznala svoje noge. Sada kada sam pri kraju tretmana brijanje mi se smanjilo sa dva puta dnevno na dva puta mjesečno, a nemam apsolutno nijednu uraslu dlaku. Moje tople preporuke za sve djevojke sa ovim problemom, laserska epilacija mi bila najisplativija investicija! – Anida O. 23 god.

“Zbog hormonalnog poremećaja su mi dlake počele rasti po licu, što mi na početku nije predstavljalo problem, ali nakon nekoliko godina situacija je izmakla kontroli. Svakodnevno sam provodila bar sat vremena čupajući dlačice sa lica pincetom. Postalo je iznimno bolno, koža mi je bila konstantno iziritirana, a samopouzdanje mi je bilo sve niže. Čim sam prvi put na internetu čula za lasersku epilaciju, odlučila sam da joj dam šansu. Razmišljala sam tako da ne mogu ništa izgubiti, jer mi se situacija tada izgledala neizlazno. Međutim, odmah nakon prvog tretmana je situacija bila vidno bolja, što su primijetili i ljudi oko mene. Koža mi se regenerisala i više nije bila gruba kao prije. Sada mi je samo žao što prije nisam saznala za lasersku epilaciju!” – Zana Š. 37 god.

Laserska epilacija – cijena

Do prije svega nekoliko godina laserska epilacija je bila rezervisana za poznate i bogate osobe, ali danas je dostupna svima! Pored toga što je napredak tehnologije rezultirao manje bolnim laserskim epilacijama i iako se radi o revolucionarnoj tehnologiji – cijene su postale pristupačnije!

Cijene tretmana se baziraju prema veličini regije koja se tretira laserom, a različite su i za muškarce i žene. Laserska epilacija se može koristiti na čitavom tijelu, a regije su podijeljene na nausnice, bradu, zulufe (ili cijelo lice), pazuh, duboke prepone, plitke prepone, cijelu intimnu regiju, pola ruku ili cijele ruke, pola nogu ili cijele noge, liniju stomaka ili cijeli stomak, vrat i areole kod žena, te jagodice, bradu, prednji dio vrata, liniju frizure, uši, ramena, ruke, pola leđa ili cijela leđa, grudi, stomak, grudi i stomak, te noge kod muškaraca.  Broj tretmana je indivdualan i zavisi od mnogo faktora. Prosječan broj tretmana je između četiri i šest sesija, ali broj može biti i manji i veći. Što su dlake jače i tamnije, a koža svjetlija, to su rezultati brže vidljivi. Alma Soprano Ice uređaj funkcioniše i na svijetlim dlačicama, kao i tamnijem tenu, ali rezultati će biti vidljivi nešto kasnije. Nakon svakog tretmana broj dlačica je manji, te one rastu značajno sporije. Cijena tretmana se računa prema jednom sesiji.  Tretmani se ponavljaju na svakih četiri do osam sedmica. Za regiju lica se preporučuje ponavljanje na svakih mjesec dana, dok na ostatku tijela dlačice rastu sporije, te je optimalan razmak između tretmana oko osam sedmica. Prema tome, tretmani se rade na svaka dva mjeseca, što znatno smanjuje troškove na mjesečnom nivou.

Posebna pogodnost koju nudimo u Našoj maloj klinici je jedinstvena cijena za epilaciju cijelog tijela. Umjesto da plaćate pojedinačno sve zone (što košta cca. 1500 KM po sesiji), nudimo Vam jedinstvenu cijenu od 600KM.

Saznajte više o laserskoj epilaciji na sljedećem linku: KLIKOM OVDJE.

  • Objavljeno 01/08/2017
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...