Donosimo vam iskustvo pacijentice nakon korekcije grudi

Danas se žene sve više odlučuju na korekciju grudi iz mnogih razloga, bilo da se radi o estetskom zahvatu uljepšavanja grudi ili rješavanja zdravstvenih problema. Naša pacijentica donosi svoje razloge zbog kojih se odlučila na korekciju grudi. U nastavku teksta pročitajte njeno iskustvo, a koje upravo Vama možda pomogne u odluci da uradite nešto za sebe i za svoje grudi.

Onog trenutka kad sam prestala sa dojenjem znala sam da ću raditi korekciju grudi. Sve što donese trudnoća, dojenje kao i kilogrami koji odu poslije poroda bili su zapravo odlučujući faktori u mom slučaju“, započinje svoju priču Elmaza Džaferović, bosanka sa adresom u Njemačkoj.

Provjera općeg zdravstvenog stanja i osnovnih laboratorijskih analiza je obavezna za sve pacijente. Poželjno bi bilo da se prestane sa pušenjem te uzimanjem lijekova i pripravaka koji utiču na koagulaciju krvi. U prvom razgovoru sa operaterom bit će Vam skrenuta pažnja na oblik, veličinu i poziciju grudi, kao i na eventualne nejednakosti. Tokom preoperativne pripreme vrši se i fotodokumentacija koja se upotpunjuje fotografijama tokom i nakon operativnog zahvata, kao i tokom previjanja radi transparentnosti i detaljnog uvida u rezultate.

Naravno da sam željala svoje povjerenje prepustiti najboljim ljekarima, kao i najboljem materijalu. U konačnici moj izbor je bila Naša Mala Klinika i Mentor implanti. Na pregledu i konsultacijama smo brzo usaglasili mišljenja, a ja sam kao i sigurno svaka žena željela samo da ne pretjeram“, dodaje Elmaza.

Osjećaj oticanja, bolova, pritiska i eventualnog otežanog disanja su normalne postoperativne tegobe koje nestaju u nekoliko narednih dana nakon uspješno obavljenog zahvata korekcije grudi. U naredne 4 sedmice se nosi kompresivni grudnjak koji dobijate kod nas na klinici sa ciljem da grudi zadrže željeni oblik. Kroz naredne dvije do tri sedmice vraćate se normalnim aktivnostima, dok se nakon šest sedmica poslije operacije možete vratiti i treningu.

Operaciji sam pristupila mnogo opušteno i bez pretjeranog straha, jer bez obzira na predrasude o stranom tijelu u organizmu mišljenja sam da je i plomba u zubu strano tijelo. Na dan operacije sam imala pomiješane emocije. Sjećam se da sam jedva čekala samo da počne i završi, jer sam zaista predugo čekala taj dan. Operacija je trajala oko sat vremena i buđenje iz anestezije sam super podnijela.

Nakon samo dva sata od operacije, fantastično sam se osjećala. Odmah sam koristila telefon, ustala do toaleta, sjećam se da smo odmah pile sok. Najteže što mi je palo je bilo prvo ustajanje iz kreveta, ta bol. Bol u grudima sam imala u prva dva do tri dana, ali čudan osjećaj je trajao malo duže.

Pri svakoj kontroli, ljekari osim sto su pratili stanje grudi, radili su mi i laboratorijske nalaze tako da su imali u vidu cijelokupno stanje mog organizma. Sedam dana poslije operacije morala sam otputovati iz BiH i da odmah sam letjela avionom bez ikakvih problema.

Moj dalji tok oporavka ogledao se u online konsultacijama. Moji ljekari su u svakom momentu bili dostupni i na raspolaganju. Za svaku sitnicu, strah, dilemu, pitanje u rekordnom vremenskom roku su odgovarali, zvali i nesebično davali savjete i smjernice. Od srca sam im zahvalna! Sada kada je sve prošlo i da vratim vrijeme ponovila bih sve isto. Rezultat je odličan!”, završava svoju priču Elmaza, mama i medicinska sestra iz Njemačke.

Povećavanje grudi i korekcija grudi ubraja se u nešto manje, ali vrlo efikasne zahvate estetske hirurgije. Iako je riječ o tehnički relativno jednostavnom hirurškom zahvatu, povećanje grudi je operacija koja od estetskog hirurga traži smisao za oblikovanje i proporcije, a sve što Vam je potrebno za uspješnu korekciju grudi možete pronaći u Našoj Maloj Klinici. Posjetite nas i doživite iskustvo kao Elmaza.

Također, preporučujemo da pogledate i poslušate sve što trebate znati o korekciji grudi nakon dojenja, kao i zašto se odlučiti za povećanje grudi?

  • Objavljeno 21/04/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...