Donosimo kakve rituale ima TV voditeljica Samra Menzilović u izolaciji - 900

Donosimo kakve rituale ima TV voditeljica Samra Menzilović u izolaciji

U doba izolacije svi se trudimo da radimo na sebi, njegujemo kožu i kosu. Upoznajemo sebe, učimo novim stvarima i pravimo planove za dalje.

Prvo kada posmislite na kožu, pomislite da treba da bude hidrirana, ne treba neki poseban trik važno je samo da imate kokosovo ulje. Kokosovo ulje je odlično kao hidratantna krema za lice i za tijelo. Prirodno je puno laurinske kiseline, koja podržava kolagen i koža ga lako apsorbuje.

Čak i onima s masnom kožom i kožom koja je sklona aknama prirodna antibakterijska svojstva kokosovog ulja biće veoma korisna. Malo kokosovog ulja na komadu vate je, također, odlično sredstvo za uklanjanje šminke s očiju, čak i vodootporne maskare.

Samra Menzilović u izolaciji-2

“Ako popustite svojim lijenim navikama iz ove izolacije će te zasigurno izaći sa viškom kilograma i ne bas dobrom formom. Stoga moje svako jutro počinje treningom, koji traje minimalno 30 minuta, a maksimalno 40, zavisi koje skupine mišića vježbam. Pored vježbanja mnogo pažnje posvećujem i ishrani jer ako moja ishrana nije adekvatna to se odmah primjeti na mojoj koži. Konzumiranjem previše slatkog ili ugljikohidrata moja koža to odmah pokazuje u vidu prištića i masnih zona. Smatram da svaka žena u ovakvim situacijama kad ne možemo posjećivati naše omiljena Beauty mjesta mora imati kilt za preživljavanje, ja ga tako zovem. Na prvom mjestu je dobar piling, potom dnevna i noćna krema za lice po mogućnosti na bazi hijaluronske kiseline i dobar serum za lice. Ovo je vrijeme kad se ne šminkamo i samim tim naša koža koja je navikla da je svakodnevno tretiramo i prepariramo raznim puderima i kremama na neki način doživljava šok, stoga je potrebno posebno joj se posvetiti. Čišćenje lica je ključ potom hidratacija. Možda Vam koža i “bukne” prvih dana al’ to je upravo od šoka da ste je oslobodili njene svakodnevne rutine. Stoga u ovim teškim danima samo nježno sa sobom“, izjavila je Samra Menzilović, TV voditeljica.

  • Objavljeno 14/04/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...