Doktori Naše male klinike: Povjerenje i zadovoljstvo pacijenata je naša misija

Doktori Naše male klinike: Povjerenje i zadovoljstvo pacijenata je naša misija

Na vratima Naše male klinike u Sarajevu dočekala su nas dva ljubazna i nasmijana doktora – prim. mr. sc. Alija Aginčić i prim. dr. Alemko Čvorak.
Doktori Aginčić i Čvorak su osnivači Centra za estetsku hirurgiju Naša mala klinika koji je u Sarajevu počeo s radom 2012. godine. Ova poliklinika se za kratko vrijeme razvila u moderni centar koji svojim pacijentima po pristupačnim cijenama nudi najkvalitetniju uslugu u oblasti estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Doktori su nas proveli poliklinikom koja se prvenstveno bavi estetskom hirurgijom. Primarno su plastični hirurzi i bave se i rekonstruktivnom hirurgijom, no rade i “malu hirurgiju” – manje promjene na koži, mladeže, bradavice, aterome, hiperkeratoze…
„Stvarali smo Našu malu kliniku smišljeno, od poda do stropa. Apsolutno na sve se mislilo i misli. Važno nam je da ne kontaminiramo naše sale, te zbog toga kod nas nikada nije zabilježena infekcija jer se zaista trudimo da sve bude na najvišem nivou. Kada smo pravili kliniku ugledali smo se na tzv. ‘atomske sale’ što smo prenijeli i kopirali ovdje“, govori na početku našeg razgovora dr. Čvorak.

Domen plastične i estetske hirurgije je njihov teren, no pored operacija, navode da neki ljudi nisu za te vrste operacija ili ih je strah operacija kad je u pitanju estetsko uljepšavanje – pa i za to imaju rješenje – kompletan neinvazivni anti-ageing tretman.
Važni su im top-proizvodi u svijetu. Doktor Čvorak se šali da se ne zna koji je bolji proizvod koji koriste, poredeći njihove proizvode s biranjem između Mercedesa, Audija ili BMW-a. Govore da pacijenti dobiju i certifikat koji proizvod dobijaju i da im ne pada na pamet da koriste kineske kopije. Botoks otvaraju pred klijentima jer on svakim satom gubi svoj efekat.

Opremu koju kupuju je po svjetskim standardima, svaki proizvod mora biti odobren od FDA, prate svjetske trendove u ovoj oblasti redovno nadograđujući svoje znanje na svjetskim kongresima i seminarima.

Ostatak teksta možete pročitati na linku: https://www.radiosarajevo.ba/metromahala/teme/nasa-mala-klinika-povjerenje-i-zadovoljstvo-pacijenata-je-nasa-misija/319889

  • Objavljeno 01/01/2015
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...