Dočekajmo ljeto bez dlačica

Dočekajmo ljeto bez dlačica

Ljeto je sve bliže te, iako smo trenutno u izolaciji, treba razmišljati o lijepim danima, suncu i sunčanju. Ženama dlačice stvaraju problem i nelagodu tokom cijele godine, a posebno ljeti. Zato se mnoge odlučuju na lasersku epilaciju s ciljem trajnog uklanjanja dlačica.

Ako niste zadovoljni brijanjem, uklanjanjem dlačica pincetom ili voskom, možda treba da razmotrite opciju laserskog uklanjanja dlačica. Lasersko uklanjanje dlačica jedan je od najčešćih kozmetičkih postupaka širom svijeta.

Prednosti laserskog uklanjanja dlaka

Laseri su korisni za uklanjanje neželjenih dlačica s lica, nogu, brade, leđa, ruku, ispod pazuha, linije bikinija i drugih područja.

Prednosti laserskog uklanjanja dlaka uključuju:

Preciznost – Laseri mogu selektivno ciljati tamnu, grubu dlaku, a okolnu kožu ostavljaju neoštećenom.

Svaki laserski impuls traje djelić sekunde i može istovremeno tretirati mnogo dlačica. Laser može tretirati područje veličine otprilike četvrtine centimetra. Mala područja poput gornje usne moguće je tretirati za manje od minute, a na velikim područjima, poput leđa ili nogu, tretman može trajati i do sat vremena.

Predvidljivost – Kod većine pacijenata dlake budu trajno uklonjene nakon tri do sedam sesija.

Guide to After Waxing Care: How to Prevent Ingrown Hairs and More

Kako se pripremiti za lasersko uklanjanje dlaka?

Lasersko uklanjanje manjih dlaka je više od pukog uklanjanja neželjenih dlaka. To je medicinski postupak koji zahtijeva obuku za obavljanje i nosi potencijalne rizike.

Ako se planirate podvrgnuti laserskom uklanjanju dlaka, izbjegavajte depilaciju voskom i elektrolizu šest sedmica prije tretmana jer laser cilja korijen dlake, a voskom ili čupanjem ga privremeno uklanjate.

Također biste morali izbjegavati izlaganje suncu nekoliko sedmica prije i nakon tretmana. Izlaganje suncu čini lasersko uklanjanje dlaka manje učinkovitim.

Šta očekivati ​​tokom laserskog uklanjanja dlaka?

Neposredno prije postupka vaše dlake bit će podrezane na nekoliko milimetara iznad površine kože. Oprema za lasere bit će prilagođena boji, debljini i lokaciji vaše tretirane dlake, kao i boji vaše kože.

  • Objavljeno 02/05/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...