Dermalni fileri u službi sve većeg broja populacije - 900

Dermalni fileri u službi sve većeg broja populacije

Kako na usne djeluju dermalni fileri?

Naše usne su građene od velikog broja živčanih završetaka, bogato su prokrvljene (zato i puno krvare kod porezotine), s dosta sluzavog tkiva, tanke kože i masnih stanica. Kod korištenja dermalnih filera za dobivanje punijih usana, filer se ubrizgava odmah ispod kože, izravno u tkivo kože kako bi ga podiglo. Tako se volumen usana povećava što doprinosi boljem izgledu cijelog lica.

Kako se pripremiti za tretman?

Ako ste se odlučili za povećanje usana za početak vam preporučujemo razgovor s timom estetskih hirurga Naše male klinike. Uvjerite se da ste izabrali pravog doktora, kao i ispravnu vrstu dermalnih filera. Danas je na tržištu široka ponuda dermalnih filera, ali nije svaki idealan za ovaj tretman i ne nudi svaki najbolje rezultate za povećanje usana.

Boli li tretman?

Morate biti svjesni da će ubrizgavanje dermalnih filera u usne biti bolnije nego kod drugih dijelova lica, jednostavno zato što su usne pune živčanih završetaka osjetljivih na svaki ubod igle. Srećom, ta bol je kratkotrajna i čim se dermalni filer ubrizga, bol se rasprši. Anestetska krema ili lokalni anestetici  će pomoći kod ublažavanja boli.

Tretmani hijaluronskim dermalnim filerima

Pravilno tretirane usne hijaluronom su lijepe i prirodno rumene. Osjećaj u usnama se ne mijenja. Usne izgledaju prirodno i tako ih osjećamo, bilo na dodir ili bilo kakvu drugu senzaciju poput reakcije na toplo, hladno, ljuto i sl.

Hijaluronski fileri su najtraženiji za oblikovanje, konturisanje i popunjavanje usana, kao i dodavanje volumena iz više razloga:

  • prirodnog je porijekla,
  •  ne izaziva alergijske reakcije,
  • efekat je vidljiv odmah,
  • procedura popunjavanja i oblikovanja usana hijaluronom traje kratko,
  • efekat je odličan i diskretan,
  • usne imaju prirodan izgled,
  • nema perioda oporavka, već se pacijent vraća svakodnevnom životu odmah nakon procedure.

Trajanje efekta: 8 do 12 mjeseci u početku, kasnije i duže (uz pravilnu tehniku ubrizgavanja, efekat može trajati znatno duže).

Zakažite tretman povećanja usana u Našoj maloj klinici  na tel: 033 222 212 ili putem e-mail adrese info@nasamalaklinika.net

  • Objavljeno 23/01/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...