mini-lifting-900-1

Da li je mini lifting za mene?

Jeste li ikada razmišljali o mini liftingu? Mini lifting je postupak protiv starenja koji uz pomoć malih rezova podiže kožu prema gore, uklanja višak kože, zateže kožu i smanjuje pojavu bora.

Ako ste razmišljali o ovom kozmetičkom tretmanu, možda ste se pitali po čemu se razlikuje od tradicionalnog faceliftinga, koje su njegove glavne prednosti i koliko dugo traju rezultati.

Što je mini lifting lica?

Unatoč svom nazivu, mini lifting lica i dalje je operativni zahvat. Postupkom – koji obično traje od jednog do jednog i po sata – može se ukloniti višak ili opuštena koža oko lica, vrata i čeljusti, koja je rezultat starenja. Koristeći rezove napravljene iza uha u prirodnim naborima ili liniji kose, postupak ne ostavlja vidljive ožiljke.

Obično se izvodi uz sedaciju ili lokalnu anesteziju, a može se kombinirati s prijenosom masti koji može vratiti izgubljeni volumen lica. To uključuje sakupljanje masnoće liposukcijom, povećanjem područja lica kako bi se poboljšala struktura i ravnoteža lica.

Koja je razlika između ovog i tradicionalnog faceliftinga?

Dok su i mini lifting lica i tradicionalni lifting lica invazivni zahvati, mini lifting lica može biti prikladniji za mlađe pacijente. Usredotočen je na rješavanje manjih opuštenosti oko lica i vrata, a iako bi rezultati mogli biti kraći od onih dobivenih tradicionalnim faceliftingom, potreban je manji rez.

Prednosti mini liftinga lica

Kao što smo spomenuli, mini lifting lica obično ima kraće vrijeme oporavka jer je površina reza manja i zahvaća samo površinski mišićno-aponeurotski sustav (sloj tkiva ispod kože). Mini lifting lica može podići dublje strukture lica, bez potrebe da hirurg ide dublje. To može smanjiti otekline i modrice nakon postupka.

Tu je i prednost manjeg ožiljka zahvaljujući manje invazivnom postupku nego kod tradicionalnog faceliftinga. Ožiljci su skriveni prirodnim konturama lica, pa ih je obično nemoguće vidjeti golim okom bez posebnog traženja

  • Objavljeno 08/09/2022
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...