Briga o koži lica nikada nije bila važnija

Briga o koži tijela nikada nije bila važnija, naručito kada se radi o njezi lica. Svakodnevno čišćenje pomoći će u održavanju kože tijela i lica, ali ponekad kozmetički preparati mogu biti skupi ili nedostupni pa nije loše poznavati i neke jednostavnije, alternativnije načine čišćenja lica koji će nam pomoći.

Maske za lice od banana

Maske za lice od banana su prepune sastojaka za sjajnu kožu. Vitamin A služi za uklanjanje tamnih mrlja i zaglađivanje grube kože, a vitamin B služi smanjuje suhoću kože, dok se za vitamin E smatra da smanjuje bore. Također, banane su prepune kalija koji je zaslužan za hidrataciju kože. Zato banane čine potpuno prirodnu, domaću masku za lice koja kožu čini mekšom.

Za pripremu zgnječite zrelu bananu srednje veličine u glatku teksturu, a zatim je nježno nanesite na lice i vrat. Pustite da odstoji deset do dvadeset minuta, zatim isperite hladnom vodom. Također možete pomiješati jednu četvrtinu šolje običnog jogurta, dvije kašike meda i jednu srednju bananu pa laganim pokretima nanositi masku na lice.

Maske za lice od zobenih pahuljica

Maske za lice od zobenih pahuljica je brz izbor uz kojeg ćete bolje izgledati. Pomiješajte pola šolje vruće vode, ali pazite da ne bude kipuća voda i jednu trećinu šolje zobenih pahuljica. Nakon što su voda i zobene pahuljice odstajale nekoliko minuta i dobile ljepljivu strukturu, umiješajte dviie kašike običnog jogurta, dvije kašike meda i jedan manji bjelanjak.

Nanesite tanak sloj maske na lice i ostavite da odstoji deset do petnaest minuta, potom isperite toplom vodom. Prije skidanja ove maske za lice, preporučuje se da postavite cjediljku u umivaonik kako ne bi došlo do začepljenja odvoda.

Maska za lice od mlijeka u prahu

Maska za lice od mlijeka u prahu učinit će vaše lice svježijim. Potrebno je da pomiješate jednu četvrtinu šolje mlijeka u prahu s dovoljno vode da dobijete gustu teksturu poput kreme za lice. Smjesom temeljito premažite lice, ostavite da se potpuno osuši, a zatim isperite toplom vodom.

  • Objavljeno 27/12/2022
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...