Botox nije tabu tema, ne ustručavajte se pitati

Danas se često spominje riješ botox, ali se i dalje smatra tabu temom i temom koja nije za “svakoga”. Sasvim pogrešno, jer starenje kože koje dolazi sa tridesetim godinama života kod velikog broja žena uzrokuje nelagodu i paniku, jer je upravo lijepa, njegovana i blistava koža najveći adut žena. Znate li zašto koža stari? Istrošeni fibroblasti stvaraju manje kolagena i elastičnih vlakana, a dermis postaje tanji, te se stari kolagen ne zamjenjuje sa novim nego propada.

Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden iz bakterije Clostidium botulinum, a radi na principu da se aplicira mala količina u specifičnu muskulaturu što dovodi do relakasacije te muskulature. Botox djeluje na bore na čelu i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti mišića. Najčešće se primjenjuje za uklanjanje horizontalnih i vertikalnih bora na čelu (tzv. bore mrštilice), kao i sitnih bora s vanjske strane očiju (tzv. bore smijalice).

botox1txt

Bitno je spomenuti da je tretman još 2002. godine odobrila američka organizacija “Food and Drug Administration (FDA)” koja kontrolira kvalitetu i sigurnost hrane i lijekova. Istraživanja pokazuju da se samo u SAD-u, nakon tog odobrenja, na tretman Botoxom odlučilo više od milion ljudi.

Ne zaboravite da ukoliko se odlučite za Botox, da vodite računa da Vas tretira iskusni doktor koji može prosuditi veličinu vaših mišića, te koliko vam je Botoxa potrebno. Ako se odlučite na Botox ili rezultat Botoxa mora biti prirodan izgled lica, s ublaženim borama koje su i dalje prisutne i daju karakter mimičkih, a ne staračkih bora.

  • Objavljeno 24/09/2021
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...