Bolujete li od proširenih vena? Naša mala klinika ima lijek!

Od proširenih vena i kapilara na tijelu i licu muči gotovo 90% žena, ali i veliki broj muškaraca.

Bez obzira na kojem se mjestu pojavile i u kojoj životnoj dobi, te male crvene i plave žilice narušavaju našu ljepotu i iz tog ih se razloga, pod svaku cijenu, želimo riješiti.

Naša mala klinika nudi Vam najsavremeniji laserski tretman rješavanja problema proširenih vena na području grada Sarajeva. Naša mala klinika centar za estetsku hirurgiju nudi Vam preglede i tretmane najsavremenijim tehnološkim naprednim aparatima i metodama.

Pojava vidljivih kapilara na nogama češća je kod žena i genetski je uvjetovana. Uz genetski faktor, pojavi kapilara na nogama doprinosi dugotrajno sjedenje i stajanje, često nošenje povišenih potpetica, trudnoća te hormonalna nadomjesna ili kontraceptivna terapija.

Laserski tretman proširenih vena je:

– Bezbolan tretman bez ožiljaka u lokalnoj anesteziji
– Najsavremeniji i najbolji tretman za proširene vene
– Povratak uobičajenim aktivnostima odmah nakon intervencije

Prije svakog tretmana laserom u Našoj maloj klinici potrebno je voditi brigu o sljedećim stvarima:

  • koža ne smije biti preplanula
  • potrebno je upozoriti svog specijalistu na lijekove koje koristite (i one bez recepta)
  • koža mora biti čista, bez nanesenih kozmetičkih preparata

Postupak

Ova najsavremenija metoda za uklanjanje proširenih vena zasniva se na bezbolnoj primjeni laserskog snopa svjetlosti na zid vene. Laserski tretman proširenih vena obavlja se ambulantno u lokalnoj anesteziji I potrebno je samo 30-45 minuta kako bi se procedura završila. Tokom ove procedure, jednokratna laserska sonda se kroz malu ubodnu ranu ubacuje u oboljelu venu koja se nakon primjene laserske svjetlosti u potpunosti zatvara. Koristimo najkvalitetniji aparat za lasersko liječenje proširenih vena njemačke firme Biolitec sa talasnom dužinom 1470 nm. Neposredno po završetku tretmana pacijenti mogu da nastave svoje normalne aktivnosti.

Kontraindikacije

Ovisno o veličini područja koje se tretira, javlja se crvenilo i promjena boje kapilare i vene u tamno plavu ili crnu te eventualno pojava sitnih podljeva.

Moguće je i blago oticanje kože iznad tretirane regije.

Mjere opreza

Najčešće nuspojave laserskog uklanjanja vena i kapilara su:

Nelagoda, crvenilo i promjena boje kože; promjena boje kapilare i vene u tamno plavu ili crnu te eventualno pojava sitnih podljeva. Promjene nestaju tijekom mjesec dana do godinu dana (kod retikularnih vena)

Promjena pigmenta, tačnije, pigmentacija kože iznad tretirane kapilare. Lasersko uklanjanje vena i kapilara može potamniti ili posvijetliti tretiranu kožu, što je u većini slučajeva privremena pojava. Nakon tretmana mogu se pojaviti smeđe pigmentacije koje se, po nestanku kapilara, uklanjaju kremom za posvjetljivanje kože.

Nakon tretmana potrebno je izbjegavati sunce sve dok promjene uzrokovane tretmanom u potpunosti nestanu, kao i same kapilare.

Vratite lakoću svojim koracima uz Dr sci med Nedžada Rustempašića, našeg vaskularnog hirurga sa bogatim kliničkim iskustvom iz oblasti vaskularne hurirgije i obavljenih preko 1000 intervencija na krvnim sudovima uspješno izvodi tretman proširenih vena u ,,Centru za estetsku hirurgiju – Naša mala klinika’’.

Zakažite pregled i tretman na tel: 033 222 212 ili putem e-mail adrese info@nasamalaklinika.net

  • Objavljeno 05/09/2019
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...