Blefaroplastika ili podizanje kapaka

Starenjem koža gubi svoju elastičnost, a nedostatak elastičnosti i utjecaj gravitacije uzrokuje nakupljanje viška kože na gornjim i donjim kapcima. Višak kože na donjim kapcima uzrokuje bore i vrećice, a na gornjim kapcima dodatni nabor kože može visjeti preko trepavica i ograničavati vidno polje.

Blefaroplastika se može raditi iz estetskih ili funkcionalnih razloga. Kada je razlog estetske prirode, zahvatom se uklanja neželjeni efekt starenja podizanjem očnih kapaka, te uklanjanjem masnih vrećica ispod očiju i nabora. Funkcionalna blefaroplastika izvodi se kada spušteni kapci fizički blokiraju ili smanjuju vidno polje zbog oslabljelih mišića.

Pored estetskih I funkcionalnih razloga pacijenti se odlučuju i zbog samopouzdanja.

“Dugi niz godina imala sam zdravstvene tegobe koji su mi stvarali problem na kapcima i očima. Vremenom nisa mogla da se šminkam, kapci su imali sve više nabora i viška kože koja se savijala i na tim mjestima se kapak znojio. Mi žene vodimo računa o svom izgledu i stalo nam je da lijepo izgledamo, a ono najvažnije jeste da se osjećamo dobro u svojoj koži”, izjavila je Snježana Mihajlović, zadovoljna pacijentica.

Uklanjanje viška tkiva s gornjih kapaka može proširiti vidno polje, a blefaroplastika gornjeg i donjeg kapka može učiniti da vaše oči izgledaju mlađe i svježije. Podizanje kapaka jedan je od najčešćih zahvata pomlađivanja u estetskoj hirurgiji i spada u male i vrlo efikasne estetske zahvate.

“Dugo sam istraživali gdje otići i kome se javiti na za svoj problem. Nakon što sam pročitala mnogo pozitivnih komentara i priča pacijentica Naše male klinike poželjela sam da odem na konsultacije sa doktorima. Na samom ulasku osjetila sam prijatnu dobrodošlicu i nasmijana lica uposlenika. Poslije konsultacija odmah sam se odlučila I na zahvat, ulili su mi povjerenje, objasnili šta me očekuje prije, a šta nakon operacije. Danas kada vidim kako je sve prošlo i koliko sam zadovoljna kada se pogledam u ogledalo zapitam se zašto se prije nisam javila u Našu malu kliniku”, završava Mihajlovićeva.

Naša mala klinika zajedno sa svojim hirurškim timom, već duži niz godina vrlo uspješno praktikuje ovaj hirurški zahvat te iz dugogodišnjeg iskustva može reći da se radi o vrlo učinkovitoj metodi oblikovanja očnih kapaka. Zahvaljujući svemu navedenom, u okviru Naše male klinike imamo izuzetno visok postotak zadovoljnih pacijenata nakon ovog zahvata.

  • Objavljeno 13/09/2023
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...