Anti-aging

Starenje kože koje dolazi sa tridesetim godinama života kod velikog broja žena uzrokuje nelagodu i paniku, jer je upravo lijepa, njegovana i blistava koža najveći adut žena. Pored žena u posljednje vrijeme i sve više muškaraca vodi računa o svojoj koži. Savremena medicina danas omogućava da zaustavimo vrijeme na našem licu i koži vratimo sjaj, zategnutost i mladolikost.

Znate li zašto koža stari? – Istrošeni fibroblasti stvaraju manje kolagena i elastičnih vlakana, a dermis postaje tanji, te se stari kolagen ne zamjenjuje sa novim već propada. Tokom tog procesa dolazi do smanjenja količine hijalurona koji uz sebe čuva vodu i koži daje jedar izgled. Anti-aging podrazumijeva tretmane koji imaju jako različit mehanizam djelovanja, a koji u konačnici koži trebaju vratiti mladoliki i jedar izgled.

Najveći standardi u analizi kože i primjeni Anti-aging tretmana

U odnosu na ostale klinike, Našu malu kliniku prije svega diferencira individualni pristup svakom pacijentu. Putem specijalnog analizatora kože, razvijenog u saradnji sa linijom Reviderm kozmetike, vrši se profesionalna analiza kože. Cilj ove analize je utvrđivanje trenutnog stanja kože kao i savjetovanje klijenta, koji dobija stručnu preporuku za tretmane. Preporuka se najčešće odnosi na upućivanje pacijenta u preglede koje bi trebao obaviti kao i upoznavanje pacijenta sa preparatima koje bi prema vrsti i stanju kože trebao koristiti. Pohranjivanjem fotografija u bazu klijenta moguća je analiza i usporedba nakon učinjenih tretmana i primjene preparata.

Anti-aging tretmani

Svaki tretman počinje mikrodermoabrazijom koja se obavlja uz pomoć Reviderm SkinPeeler® New Generation Plus Ultrasound sistema. Istom se vrši čišćenje kože i uklanja površni dio mrtvih ćelija čime se stvaraju pretpostavke za apliciranje aktivnih komponenti sadržanih u preparatima Reviderm Skintelligence® koji se temelji na najnovijim rezultatima istraživanja najnaprednije dermatologije i kozmetologije.

Ovim tretmanima se ne utiče samo na vidljive znakove starenja kože, već se djeluje na proces starenja kože u ranom stadiju. Posebna karakteristika je optimalna koncentracija aktivnih sastojaka i na kraju, vidljiv učinak. Preporuka Naše male klinike je obavljanje pet tretmana u vremenskim intervalima od po deset dana.

Starenjem udio elastičnih kolagenih vlakana postepeno pada, pa su poželjni tretmani sa kojima se podstiče stimulacija organizma za sintezom novih. Tretmani koji daju najbolje rezultate su: PRP (Platelet Rich Plasma) i Dermapen (Skin Microneedling).

PRP – Platelet Rich Plasma

PRP terapija podmlađivanja matičnim stanicama je revolucionarna metoda, pri kojoj doktor upotrebljava minimalnu količinu vaše vlastite krvi za pomlađivanje kože. Naše tijelo u sebi nosi moć da regenerira i liječi tkivo na svim dijelovima kože. Matične stanice čine to svaki dan tokom našeg života.

PRP terapija podmlađivanja matičnim stanicama, poznata kao i tretman pomlađivanja vlastitom krvlju, vodeći je zahvat koji koristi moć liječenja koju imaju trombociti i faktori rasta u našoj krvi kako bi stimulirao reakciju matičnih stanica. Te matične stanice pomažu stvaranje novog kolagena i krvnih žila, obnovu i poboljšanje oštećene kože, te usporavaju i poništavaju znakove starenja. PRP tretman je najdjelotvorniji ako se primjenjuje u kombinaciji sa Dermapenom.

Dermapen

Dermapen sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira, te tako ostvaruje kontrolisan rezultat. Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni ugao uboda mikroiglicama koji pospješuje efekat i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu. Ujedno, zbog vertikalnog ugla uboda mikroiglicama, mogu se sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, nosa i usana).

Ovom procedurom stimulira se proizvodnja kolagena. Tretman Dermapenom omogućava lifting lica i otklanjanje bora, smanjenje pora i poboljšanje izgleda kože. Najbolji rezultati vide se na koži sa ožiljcima od akni, dubokim borama, kao i na strijama.

Dermapen tretman procedura:
1. Dubinsko čišćenje lica – koriste se proizvodi prilagođeni tipu kože
2. Enzyme peeling – prilagođen svim tipovima kože, eksfolijacija kože
3. Hyla Active and Retinal Active – booster na bazi hijalurona, cinka , kolagena
4. Microneedling
5. Serum – prilagođen tipu kože
6. Hyala Active Mask – preparat koji dubinski hidrira i umiruje kožu
7. Vitami Rich Repair cream – koktel vitamina prilagođen potrebama kože
8. Cover – Lagano prekrivanje crvenila na bazi cinka i SPF 30 kao dodatna zaštita kože
9. Dermapen kućna njega – preporučena od strane experta kao korak bliže rezultatima

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su namijenjeni tretiranju svih zona lica. Najvažniije od svega je što omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica. Hijaluronskim filerom se može tretirati područje oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne bore (od nosa prema usnama), te se mogu koristiti i za povećanje usana kao i već spomenuto korigiranje kontura donjeg dijela lica. Ono što ih čini posebnim jesu njihova kompatibilnost i biorazgradivost.

Bore nastaju starenjem kože, gubitkom vlažnosti i promjenom odnosa elastičnih i kolagenih vlakana. Hijaluronskim filerima moguće je popuniti bore, te ih učiniti nevidljivim. Usne su kao i oči ukras lica. Veliki broj ljudi ima nenaglašene usne, a također gubitkom vode u organizmu usne postaju ”ispijene” sa puno malih vertikalnih brazda. Hijaluronskim filerima moguće je naglasiti usne i vratiti im punoću.

Botox terapija bora lica

Botox vrlo dobro djeluje na bore na čelu i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti mišića. Najčešće se primjenjuje za uklanjanje horizontalnih i vertikalnih bora na čelu (tzv.bore mrštilice), kao i sitnih bora s vanjske strane očiju (tzv. bore smijalice).

Bitno je spomenuti da je tretman još 2002. godine odobrila američka organizacija “Food and Drug Administration (FDA)” koja kontrolira kvalitetu i sigurnost hrane i lijekova. Istraživanja pokazuju da se samo u SAD-u, nakon tog odobrenja, na tretman Botoxom odlučilo više od milijun ljudi.

Ono što je važno napomenuti jeste da Vas tretira iskusni doktor koji može prosuditi veličinu vaših mišića, te koliko vam je Botoxa potrebno.
Ljepšem izgledu može doprinjeti i odstranjenje neželjenih dlačica sa lica. Klinika se pobrinula da i ove tretmane obavlja sa najsavremenijim medicinskim laserom za trajnu epilaciju ALMA SOPRANO ICE.

Često postavljena pitanja 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Više informacija o cijeni ove usluge možete pronaći na stranici cjenovnik

Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Pogledaj ostale usluge
Datum objave: 01/12/2017
Estetska korekcija nosa je jedan od najsloženijih operativnih zahvata. Operacija nosa je intervencija koja obuhvata mnoge segmente estetske i funkcionalne korekcije nosa. | PROČITAJ VIŠE...