5 razloga za upotrebu krema za sunčanje

Nadamo se da ste do sada naučli koliko je zaštita od sunca važna za cjelokupno zdravlje i izgled vaše kože. Nošenje krema svaki dan presudan je dio vaše rutinske njege kože, a bez nje, osjetljivu kožu na licu izlažete nepotrebnoj šteti od izlaganja suncu.

 1. Održava vlažnost dok traje

  Čak i korištenje krema za sunčanje na licu pomaže vam da ravnomjerno zadržite vlažnost kože. Oštećenje sunca jedan je od mnogih uzroka neujednačenih tonova kože, a svakodnevna krema za sunčanje pomaže u sprečavanju tih učinaka.

 2. Zaštita od sunca

  Jedna od najočitijih i najistaknutijih prednosti krema je ta što štiti vašu kožu od sunčevog širokog spektra štetnih UV zraka. Krema zapravo minimizira prodiranje UV zraka u kožu i izaziva različite poremećaje kože. Čak i najblaže opekline od sunca mogu imati štetne učinke, tako da je važno zaštititi svoju kožu.

 3. Pomaže u zaštiti od vidljivih znakova preranog starenja

  Svi želimo mladoliku, blistavu i zdravu kožu. No, prekomjerno izlaganje suncu može povećati pojavu sitnih linija i bora. Drugim riječima, upotreba krema za sunčanje može vam pomoći u zaštiti od štetnih učinaka preuranjenog starenja ili starenja kože.

  Oprez! Dva ulja koja nikako ne smijemo koristiti na plaži

 4. Smanjuje rizik od raka

  Srećom, krema za sunčanje vrlo je učinkovita u smanjenju rizika od razvoja različitih vrsta kožnih oboljenja, posebno melanoma. Poznato je da je ova vrsta raka kože izrazito agresivna i da može biti opasna po život mnogim ženama, posebno onima u 20-ima. Međutim, morate svakodnevno primjenjivati ​​kremu za sunčanje da biste vidjeli kumulativnu zaštitu tokom dana i mjeseci.

 5. Koža je općenito zdravija kada koristite kremu za sunčanje

  Esencijalni proteini u koži poput keratina zaštićeni su kada se nanosi krema za sunčanje. Ti su proteini prvenstveno odgovorni za održavanje kože glatkom i zdravom, kako u izgledu, tako i u funkciji.

 • Objavljeno 08/06/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...