10 savjeta za pravilno čišćenje kože lica

Koža kao najveći organ

Koža je naš najveći organ i s razlogom zahtjeva najveću pažnju. Jako je važno da imate dnevne rutine njegovanja i čišćenja kože, posebno lica.

Ispravnim čišćenjem uklanjaju se stare površinske stanice kože, nečistoća i prašina, prljavština, make-up i bakterije te se otvaraju pore kože i omogućava im se da slobodno dišu. Čistite kožu dvaput dnevno, ne više. Donosimo top 10 savjete koje su podijelili Reviderm stručnjaci.

10 savjeta Reviderm stručnjaka za čišćenje kože

 1. Odaberite sredstvo prikladno za vaš tip kože. Ne upotrebljavajte sapun na koži lica jer on može biti pregrub te može isušiti i oštetit kožu. Sredstva bogata sastojcima mogu začepljivati pore, dok presuha sredstva mogu iritirati kožu. Sredstvo za suhu kožu trebalo bi sadržavati hranjive sastojke, dok bi ono za masnu kožu trebalo imati sastojke koje uravnotežuje masnoću kože i pomaže u čišćenju. Osjetljivoj koži najviše odgovaraju veoma nježna sredstva bez arome koja ne iritiraju kožu.
 2. Kožu uvijek čistite mlakom vodom. Vruća voda s vremenom isuši i ošteti kožu, a hladna voda ne razgrađuje niti uklanja nataloženu nečistoću i prljavštinu tako dobro kao mlaka voda.
 3. Upotrebljavate li spužvice ili krpice za čišćenje, uvjerite se da su čiste i mekane. No one nisu nužne za učinkovito čišćenje, vaše ruke mogu odraditi jednako dobar posao.
 4. Temeljito operite ruke prije čišćenja lica, inače ćete samo nanijeti dodatnu nečistoću na lice.
 5. Koristite mlaku vodu.
 6. Započnite tapkanjem lica.
 7. Nanesite sredstvo za čišćenje na vrške prstiju ili meku spužvu te potom nježnim kružnim masažnim pokretima trljajući na lice i vrat. Ne trljajte previše. Nježni masažni pokreti dovoljni su za pokretanje cirkulacije kao i za otpuštanje prljavštine i starih površinskih stanica kože. Previše trljanja može dovesti di razvlačenja i iritacije kože, a to posebno vrijedi za područje oko očiju.
 8. Isperite sa dosta mlake vode. Ne zaboravite isprati sredstvo za čišćenje s vrata i linije kose. Ostaci sredstva mogu zatvoriti pore i privući prljavštinu.
 9. Nježno obrišite preostalu vodu s lica mekim ručnikom. Ne trljajte niti grubo povlačite ručnik po koži.
 10. Odmah potom nanesite tonik baziran na vodi te sredstvo za vlaženje kože prikladno za vašu vrstu kože kako biste zadržali površinsku vlažnost i pružili hranjive tvari koži dok je receptivna.
 • Objavljeno 21/01/2020
Podijeli sa prijateljima
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji
Pošalji
Povezane objave
Datum objave: 11/03/2024

Naš Omar Čvorak boravio je i Amsterdamu na Merz Masterclass-u koji je održan u organizaciji Medisa u ReSculpt klinici pod vodstvom internacionalnih doktora Larise Pfahl | PROČITAJ VIŠE...

Datum objave: 26/09/2023

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati godišnjem Sajmu Zdravlja u Američkoj ambasadi. Cilj sajma bio je podizanje svijesti zaposlenika ambasade o značaju zdravog načina | PROČITAJ VIŠE...