Bezbolni laserski tretman proširenih vena

Prema današnjim preporukama eminentnih zdravstvenih  institucija iz svijeta, laserski tretman proširenih vena predstavlja savremenu učinkovitu i sigurnu proceduru.

Proširene vene je neophodno tretirati da bi se izbjegla  pojava nastanka tromba u njima, kao i hroničnih  problematičnih rana na nogama (venski ulkusi). Ovaj bezbolni  tretman spada u red minimalno invazivnih procedura (nema klasičnih hirurških rezova) za koje nije potrebna preoperativna priprema i opšta anestezija koja se primjenjuje kod klasičnih operacija.

Za razliku od klasične operacije (stripping), pacijenti  odmah nakon završenog tretmana napuštaju  kliniku i mogu  normalno da se kreću. Procedura traje od 30 do  60 min, obavlja se u lokalnoj anesteziji  i podrazumijeva bezbolno zatvaranje bolesne i proširene  vene toplotom laserske svjetlosti koju emituje posebni  laserski  kateter.

Nakon obavljenog tretmana,  krv od bolesnih vena koje su laserom zatvorene preuzimaju glavne duboke vene  i funkcija noge ostaje u potpunosti sačuvana. Ovaj tretman nudi odlične estetske rezultate. Mogućnost ponovnog nastanaka proširenih vena nakon tretmana vena ovom metodom je u poređenju sa drugim dostupnim metodama najmanja.

Zakažite pregled na broj telefona: +387 33 222 212

Estetska hirurgija

Anti-Aging

Operacija vena

Opšta hirurgija

Ginekologija

Pitajte doktora

Imate dodatnih pitanja o uslugama?
Kliknite ovdje i postavite direktan
upit našim doktorima.

Kontakt

Adila Grebe b.b.

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

+387 33 / 222 212

info@nasamalaklinika.net

Zakaži termin