Dermapen
August 24, 2017
FUE transplantacija kose
August 24, 2017

PRP (Palet Rich Plasma)

PRP (Platelet Rich Plasma) ili ‘vampirski facelifting’ koristi se za podmlađivanje lica širom svijeta od 2006. godine. Tratman je idealan za osobe koje žele postepeno, ali primjetno poboljšanje u teksturi kože, tonusu i boji uz minimalno vrijeme oporavka ili bez njega.

Ova revolucionarna prirodna procedura pruža nevjerovatno podmlađivanje kože. Dakle, glavna prednost ove metode jeste u tome što će svi primjetiti koliko ste mlađi, svježiji, i kako imate više samopouzdanja , a samo ćete vi znati kojom ste metodom to postigli.

Šta je PRP?

To je injekcioni tretman u kojem se koristi sopstvena krv pacijenta. Zapremina krvi koja se uzima od pacijenta kreće se između 10-20 ml. Trombociti (krvne pločice) iz vaše krvi sadrže brojne faktore rasta koji imaju značajnu ulogu u stvaranju krvnih sudova, kod ćelijske diobe fibroblasta i kintezi kolagena i ekstraćelijskog matriksa, čiji glavni sastojak predstavlja hijaluronska kiselina. Proizvodnji kolagena pripisuje se pomoć u korekciji vidljivih efekata boranja. Za hijaluronsku kiselinu potvrđeno je da povećava tonus kože i njen volume čime obezbjeđuje mladalački izgled.

Kako se izvodi tretman?

Prilikom dolaska pacijenta izvadi se njegova krv, koja se stavlja u poseban aparat i pomoću centrifugalne sile u potpunosti odvoje trombociti od seruma. Nakon toga, kapi dobijenog seruma se apliciraju u kožu na tretiranu površinu različitim tehnikama u zavisnosti od tretirane regije. Aplikovani trombociti otpuštaju faktore tokom 7 -14 dana od urađenog tretmana. Rezultati PRP vidljivi su nakon ponavljanja sve tri doze.

Koliko se tratmana PRP preporučuje?

Preporučuju se najmanje tri tretmana sa najmanjim vremenskim razmakom od tri sedmice

Da li je podmlađivanje lica ovom metodom bolno?

Prije tretmana na lice se aplicira anestetik u obliku kreme, što obezbjeđuje komfoan tretman. Većina pacijenata nema nikakav osjećaj boli.

Šta se postiže PRP metodom?

Ovom metodom postižemo

• Podmlađivanje i rejuvenacija kože lica, vrata, dekoltea i šaka

• Korekcija finih linija

• Povećanej volumena

• Smanjivanje strija i celulita

• Potsticanje rasta kose

• Smanjivanje bora ožiljaka, pora

• Korekcija poddočnjaka i tamne pigmentacije podočnjaka

Koje su nus pojave?

Praktično nema nus pojava, osim ponekad manjih modrica i blage otečenosti koje se lako koriguju puderom

Da lije potreban oporavak nakon tretmana?

Za svaki slučaj savjetuje se planiranje jednog dana oporavka, premda se većina pacijenata na dan tretmana vraća na posao