Laserski tretman prosirenih vena
August 24, 2017
Laserska epilacija
August 24, 2017

Mezoterapija

“Malo, rijetko i na pravo mjesto” – citat je dr. Pistora, pionira mezoterapije.

Starenje nastaje smanjenom funkcijom fibroblasta, uticajem UV zračenja, kao i uticajem slobodnih radikala, čime koža gubi elastičnost i jedrinu, što za posljedicu ima stvaranje nejednakosti na površini kože.

Metoda kojom se oligoelementi, vitamini, minerali i ostale aktivne supstance ubrizgavaju u srednji sloj kože, mezoderm, je mezoterapija. Mezoterapijom postižemo intenzivnu hidrataciju i ishranjivanje kože, sa značajnim usporavanjem starenja čime postižemo osećaj buđenja iz dubokog sna. Ponavljanjem tretmana, smanjuje se dubina bora, povećava se količina kolagena i popravlja se tonus kože.

Zavisno od tipa, stanja, starosti ili problemu koji koža ima, mezoterapiju možemo raditi veoma tankim iglicama ili aparatom posebne namjene, a u našem centru se izvodi najsavremenijim uređajem dermapenom. Dermapen je proizvod osmišljen za pomlađivanje kože prirodnim putem tako da podstiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože. Dermapen sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu. Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod uglom od 90 stepeni. Na taj način stimuliše se proliferacija kolagena u fibroblastima, ćelije koje su zaslužne za proizvodnju materija esencijalnih u zarastanju kože, i tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje. Mezoterapijski kokteli sadrže sve sastojke koji poboljšavaju ishranu i dotok hranjivih materija u regiju koja se koristi. Hijaluronska kiselina koja je glavni sastojak mezoterapijskih koktela ima svojstvo zadržavanja vode, što koži daje jedrinu, svježinu i hidratantnost i predstavlja osnovu njege kože.

Samo u Francuskoj, gdje je ova metoda i nastala, praktikuje je oko 15000 ljekara mezoterapeuta, i 60000 klijenata svakodnevno koristi neku od metoda mezoterapije. Mezoterapija djeluje na uzrok problema i koncentriše se upravo na lokalnoj pojavi problema, a ne na cijeli organizam.

Tretman mezoterapije dermapenom traje do 30 minuta. Pacijent osjeća peckanje i zatezanje, a blago crvenilo je normalna i očekivana pojava koja može da se zadrži u naredna 24h.