FUE transplantacija kose
August 24, 2017
Mezoterapija
August 24, 2017

Laserski tretman prosirenih vena

Prema današnjim preporukama eminentnih zdravstvenih institucija iz svijeta, laserski tretman proširenih vena predstavlja savremenu učinkovitu i sigurnu proceduru.

Proširene vene je neophodno tretirati da bi se izbjegla pojava nastanka tromba u njima, kao i hroničnih problematičnih rana na nogama (venski ulkusi). Ovaj bezbolni tretman spada u red minimalno invazivnih procedura (nema klasičnih hirurških rezova) za koje nije potrebna preoperativna priprema i opšta anestezija koja se primjenjuje kod klasičnih operacija.

Za razliku od klasične operacije (stripping), pacijenti odmah nakon završenog tretmana napuštaju kliniku i mogu normalno da se kreću. Procedura traje od 30 do 60 min, obavlja se u lokalnoj anesteziji i podrazumijeva bezbolno zatvaranje bolesne i proširene vene toplotom laserske svjetlosti koju emituje posebni laserski kateter.

Nakon obavljenog tretmana, krv od bolesnih vena koje su laserom zatvorene preuzimaju glavne duboke vene i funkcija noge ostaje u potpunosti sačuvana. Ovaj tretman nudi odlične estetske rezultate. Mogućnost ponovnog nastanaka proširenih vena nakon tretmana vena ovom metodom je u poređenju sa drugim dostupnim metodama najmanja.

Zakažite pregled na broj telefona: +387 33 222 212